A fogak formáján, színén és hosszán többféleképpen változtathatunk. Az amerikai színészek legkedveltebb megoldása a préskerámia héj, mellyel megvalósíthatják vakítóan fehér mosolyukat.

Milyen helyzetben segíthet a préskerámia vagy porcelán héj?

A préskerámia vagy porcelán héj előnye, hogy leheletvékony, mégis tartós megoldás a mosolyzóna problémáinak megoldására. Van, aki fehérebb fogakra vágyik, más elégedetlen azzal, hogy lekoptak a fogai és vannak, akik a fogaik formáján szeretnének javítani. Fogzománc hiba vagy letört fog esetén is alkalmazható!

Íme néhány világsztár kezelés előtti és utáni mosolya, akik valószínűleg porcelán héjakat viselnek: 

kusza-fogak-celeb1kusza-fogak-celeb2
kusza-fogak-celeb3kusza-fogak-celeb4

Préskerámia héj készítésének menete:

  • Szájvizsgálat során megállapítjuk, hogy a fogak egészségi állapota alkalmas-e arra, hogy elkészüljenek a héjak. Erősen szuvas vagy gyökérkezelt, esetleg régi koronával ellátott fogak esetén koronát kell készítenünk. Ennek a végeredménye is gyönyörű és természetes lesz!
  • Amennyiben megelőző kezelések szükségesek, pl. fogkőeltávolítás, esetleges ínygyulladás vagy szuvas részek ellátása, ezt el kell végeznünk, mielőtt befedjük a fogakat héjjal.
  • Ezután történik a mosoly tervezése, melyet a fogtechnikus és orvos team együttesen készít el a páciens igényeit maximálisan figyelembe véve. A kész tervet a páciens akár fel is próbálhatja, azután kezdődik el a héjak előkészítése.
  • A préskerámia héjhoz általában minimális foganyagot kell elvennünk a fogak zománc részéből. Majd lenyomatot veszünk és ezt elküldjük a fogtechnikusnak.
  • Amennyiben megfelelőek a héjak, véglegesen rögzítésre kerülnek!

Néhány préskerámia porcelán héj előtte-utána fotó munkáinkból:

Frontfogak korrekciója préskerámiával
Frontfogak korrekciója préskerámiával

Mi a különbség a direkt héj és a préskerámia, porcelán héj között?

Míg a préskerámia héj elkészítéséhez fogtechnikus munkáját vesszük igénybe, addig a direkt héjat egy ülésben, a rendelőben készítjük el. Utóbbit kisebb töréseknél, a fog kiegészítésénél is alkalmazhatjuk.

A porcelán héj jellemzője, hogy a fog külső részét teljesen elfedi, így például a szín változtatásnál látványosabb és tartósabb eredményt érhetünk el.

Préskerámia, porcelán héj érdekli?

Szeretettel várjuk a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászati rendelőben! Segítünk abban, hogy mosolya még kifejezőbb legyen!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek