A frissen előbújt őrlőfogak, optimális helyzetű bölcsességfogak mély barázdáit nagyon nehéz tisztán tartani, előbb-utóbb kialakul a barázda felőli fogszuvasodás. Ennek megelőzésére barázdazárást végezhetünk!

A barázdazárás menete

A fog mély barázdáit alaposan kitisztítjuk, szükség esetén ultrahangos fogkőeltávolítást és homokfúvást végzünk. A tisztítás lényege, hogy eltávolítsuk a barázdákban megbúvó baktériumokat. Ezt követően fogszínű, folyékony tömőanyaggal feltöltjük a barázdákat annyira, hogy a fog tisztítása könnyebben történhessen. A kevésbé mély barázdákban a lepedék és a káros baktériumok nehezebben tapadnak meg és szaporodnak. Barázdazárás után, megfelelő szájhigiéniával páciensünk elkerülheti a barázda felőli fogszuvasodást!

Milyen korban érdemes barázdazárást végezni?

A kezelést frissen előbújt kis-és nagyőrlőfogak esetén javasoljuk. Általában 6 éves kor felett érdemes jelentkezni rá. A bölcsességfogak barázdazárására pedig később, azok előbújásakor, 18 éves kor után kerülhet sor. Fontos kiemelnünk a barázdazárással kapcsolatban, hogy a fogak felső, barázda felőli részének nyújt védelmet! A fog íny felőli részét nem képes védeni. Nem helyettesíti a megfelelő szájhigiéné fenntartását, az alapos és rendszeres fogmosást, fogselymezést!

Miért érdemes barázdazárást végeztetni?

- Mivel az őrlőfogak szuvasodása nagymértében a barázda felől kezdődik, ezért ezt kiküszöbölhetjük ezzel a megelőző kezeléssel - Mivel a kezelés teljesen fájdalommentes, jó alkalom arra, hogy a gyermek és a fogorvos kapcsolata a korai években, kellemes élménnyel induljon. Így a fogorvostól való félelem is megelőzhető! Amennyiben barázdazárás érdekli, szeretettel várjuk a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton, ahol megnyugtató környezetben, profi kezelésekkel várjuk pácienseinket!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek