Cikkek

Fogak közötti rés eltüntetése.

Sok páciens keres fel minket a fogak közötti rés eltüntetése miatt. Előfordul, hogy a hézagos mosoly több mint csupán zavaró esztétikai probléma. Ha a rés olyan helyen van, ahova az ételmaradék könnyen beszorul, az ínygyulladás kockázata is megnő.

Diastema jelentése, kialakulásának okai

A diasztéma egy görög eredetű szó, melynek magyar megfelelője: „rés”, „távolság”. Fogászati kontextusban a diastema jelentése azokra az esetekre utal, amikor a két szomszédos fog közötti tér meglehetősen szembetűnő. Hézag nemcsak az első két metszőfog között lehet, bármely két fog között jelentkezhet.


Kialakulása az alábbi okokra vezethető vissza:


• Gyerekkori ujjszopás
• Nyelvlökéses nyelés
• Ajakfék lenövése
• Fogak aránytalanul kis mérete
• Hiányos fogsor, csírahiány
• Harapási rendellenesség
• Előrehaladott ínybetegség, fogágybetegség

Hogyan történhet a fogak közötti rés zárása?

A fogak közötti rés zárása ma már többféle módszerrel lehetséges, attól függően, hogy mi okozza azt, és milyen a páciens egyéni igénye. Legyen szó esztétikai vagy funkcionális problémáról, a kezelést mindig egy alapos állapotfelmérés előzi meg, ezt követően segítünk a legideálisabb megoldás megtalálásában.

Direkt és esztétikus héj

A fogak közötti rés eltüntetése gyakran könnyedén orvosolható héjakkal. A direkt héj esetében a fog színével megegyező, kompozit restaurációs tömőanyaggal formáljuk újra a fogat, ez akár már az előzetes konzultáció után azonnal lehetséges.


Az esztétikus (porcelán) héj készítésének első lépéseként lenyomatot veszünk, amit továbbítunk a fogtechnikus részére. Ez több időt vesz igénybe, és előfordulhat, hogy a fogak (minimális) csiszolására is sor kerül. A végeredmény viszont maradéktalanul élethű, emellett tartósabb és ellenállóbb megoldás.

Fémmentes korona

Ha a fogak sérültek, vagy nagyméretű, nem megfelelő töméssel vannak ellátva, esetleg korábban gyökérkezelésen estek át, a korona felhelyezése a legkézenfekvőbb. Ilyenkor nemcsak az esztétika helyreállítása a cél, hanem egyben a fogak hosszú távú védelme is. A fémmentes cirkon- és préskerámia korona természetes megjelenést és kényelmes, pontos illeszkedést biztosít. Két ülésben készítjük el: lenyomatot veszünk, fogkő-eltávolítást követően minimális csiszolással előkészítjük a fogakat, végül pedig beragasztásra kerül a fogtechnikus által elkészített pótlás. Amíg a végleges fogkorona megérkezik, a páciens ideiglenes pótlást kap.

Fogszabályozás

A fogak közötti rés eltüntetése előtt sok esetben fogszabályozás lehet szükséges. Ilyen esetek például: egyedül maradó fogak hiánya okozta hézag, elfordult, kiálló fogak, nem megfelelő ívben álló fogak, esetleg túl nagy vagy túl kicsi rés jelenléte. A fogszabályzó készülék lekerülése után tudjuk felhelyezni a héjakat, koronákat.

Ha zavarja a fogai közötti rés, mi segítünk a tökéletes mosoly megalkotásában!

Küldjön nekünk üzenetet!


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  kürettálás kezelése

  A fogászati kürettálás jelentése mélytisztítás. Parodontális betegség esetén az íny alatti fogkő és a tasakokban lévő gyulladt szövetek eltávolítására lehet szükség. A kürettálás menete többféleképpen történhet a páciens állapotától függően. Ebben a cikkben részletesen elmagyarázzuk a fogalmat, és végigmegyünk az egyes kezeléstípusok lépésein.

  Kürettálás jelentése – Mi is ez pontosan?

  Amennyiben a fogínygyulladás már a fog tartószöveteit is érinti, beavatkozás hiányában a fogak idővel meglazulhatnak, majd kieshetnek. Ahhoz, hogy a folyamatot meg tudjuk állítani, elengedhetetlen az íny alatti rész és a tasakok mélytisztítása. A kürettálás jelentése tehát egy olyan kezelést takar, amivel megszüntethető a gyulladás és a fertőzés. A gyulladás mértékétől és mélységétől függően zárt, vagy súlyosabb esetben nyitott kürettálást végzünk.

  A fogágybetegségről röviden

  Fogágybetegség (parodontitis) esetén az íny és a fog között szabad szemmel nem látható rés alakul ki, amiben megtelepednek a baktériumok és felhalmozódik a fogkő. Ez gyulladáshoz és olyan tünetekhez vezet, mint például az ínyvérzés és az ínyvisszahúzódás, illetve a kellemetlen lehelet.

  A fogágybetegség kialakulásának okairól, tüneteiről és a megelőzési lehetőségekről itt olvashat bővebben.

  Kürettálás menete

  A kürettálás menete viszonylag egyszerű. A kezelés nem jár fájdalommal, helyi érzéstelenítésben történik. Egyszerre maximum nyolc fogon tudjuk elvégezni a beavatkozást, így előfordulhat, hogy több alkalomra lesz szükség.


  Zárt kürettálás menete

  Ilyenkor az íny felnyitására nem kerül sor. A tasakok 3-4 hónap alatt teljesen meggyógyulnak!
  A kezelés menete a következő:

  1. Diagnosztika – röntgenfelvétel és az íny szondázása (tasakmélység és csontszint mérése)
  2. Az eredményeknek megfelelően zárt vagy nyitott kürettálás elvégzése (depurálás és gyökérsimítás)
  3. Kontrollvizsgálat 6 hét múlva, ha szükséges, a kürettálás újbóli elvégzése

  Dentálhigiénia kezelés

  A zárt kürettálás menete a probléma diagnosztizálásával kezdődik, majd ezt követően először a látható fogkövet távolítjuk el a fogak íny feletti részéről. Fontos, hogy megismertessük a pácienst a helyes fogmosási, fogápolási technikákkal, hiszen csak így garantálható, hogy a kürettálást követően a probléma nem fog újra jelentkezni.

  Subgingivális depurálás és gyökérsimítás

  A felgyülemlett plakkot és fogkő-lerakódásokat mechanikusan, speciális kézi eszközök segítségével távolítjuk el a tasakokból. Az utolsó lépés a gyökérsimítás, amellyel biztosítjuk, hogy az íny megfelelően vissza tudjon tapadni. A kezelés alkalmanként nagyjából 1 órát vesz igénybe. A kürettálás hatékonysága kiegészítő antibiotikumkúrával fokozható.

  Nyitott kürettálás menete

  Akkor javasoljuk ezt a (sebészeti) beavatkozást, ha a tasakok 5 mm-nél mélyebbek, illetve, ha a zárt kürettálás nem hozza meg a várt eredményt.

  A nyitott kürettálás menete hasonló a zárt mélytisztításhoz, azzal a különbséggel, hogy ilyenkor az ínyen kisebb bemetszéseket ejtünk. A fogíny felső részének eltávolításával jobban hozzáférünk a kezelendő területhez. Bizonyos regeneratív anyagok (pl. Emdogain gél) használata segítheti a gyógyulást. A kezelés végén az ínyszövetet öltésekkel lezárjuk. A varratok 7-10 nap múlva kerülnek kiszedésre.

  Minél hamarabb látogat el rendelőnkbe, annál egyszerűbben tudjuk visszaállítani a fogíny és a tartószövetek épségét, egészségét!

  Küldjön nekünk üzenetet!


   Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
   Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

   fogágybetegség kezelése

   A fogágybetegség kialakulása egy lassú folyamat, amelyben számos tényező közrejátszhat. Melyek a fő kiváltó okok? Mik a tipikus tünetek? Mit tehetünk a probléma megelőzéséért? Ha elolvassa a cikket, ezekre a kérdésekre kap választ.

   A fogágybetegség tünetei

   A parodontitis, vagyis a fogágybetegség kialakulása nem egyik napról a másikra történik. A folyamat fogínygyulladással (gingivitis) kezdődik, korai stádiumban a panaszok enyhébbek, a fogíny még „csak” vörös, duzzadt, esetleg fogmosás hatására enyhén vérzik. Már ekkor érdemes lépni, hiszen a gyulladás később már nemcsak az ínyt, hanem a tartószöveteket is érinti, ami a fogak meglazulásához, elvesztéséhez vezethet.

   A fogágybetegség tünetei lehetnek még:

   • kellemetlen lehelet
   • ínyvisszahúzódás
   • a fognyak érzékenysége
   • ínyfájdalom
   • fogak közötti rések

   Mik a fogágybetegség okai?

   A fogágybetegség okai közül a legfontosabb a bakteriális lepedék (biofilm) tartós megtelepedése a szájüregben, ez indítja el a folyamatot. A rossz szájhigiénia mellett bizonyos kockázati tényezők növelik a kialakulás esélyét. Például a dohányzás összefüggése a fogágybetegséggel ma már teljesen egyértelmű. Ilyenkor fokozódik a hajlam a fogkőképződésre, a nikotin bizonyítottan szűkíti az ereket és lassítja a vérkeringést.


   A fogágybetegség kialakulásának kockázatát növeli továbbá:

   • Cukorbetegség
   • Vitaminhiány, egyoldalú táplálkozás
   • Gyógyszerek, melyek szájszárazságot okoznak (pl. vérnyomáscsökkentők)
   • Hiányos fogsor/torlódott fogazat
   • Genetikai hajlam
   • Bizonyos hormonális változások (pl. várandósság, menopauza)
   • Az immunrendszert érintő krónikus betegségek

   Amiről érdemes tudni: a fogágybetegség lelki háttere

   A fogágybetegség lelki okai közül a stressz az egyik legfőbb rizikófaktor, ami számos kézzelfogható tünetet produkálhat.

   Egyrészt negatív hatással lehet az immunrendszer működésére, ami fogékonyabbá teheti a szervezetet a gyulladásos betegségekre, a fogágybetegséget is ideértve.

   Akik állandóan feszültek, hajlamosabbak a dohányzásra és a túlzott alkoholfogyasztásra, ami kifejezetten káros hatással van az íny állapotára.

   Az éjszakai fogcsikorgatás (bruxizmus) sok esetben szintén lelki eredetű. A fogakra nehezedő túlzott nyomás miatt hosszú távon károsíthatja a fogínyt.

   A fogágybetegség megelőzése

   A fogágybetegség megelőzése mindig egyszerűbb, mint a konkrét kezelés. A legfontosabb az alapos, körültekintő szájápolás, ami nemcsak a fogmosást, hanem a rendszeres fogköztisztítást is magában foglalja. Az is lényeges, hogy elegendő vizet igyon naponta, hogy fokozza a nyáltermelődést és így a fogak öntisztulását.

   Javasolt félévente ellátogatnia fogorvosához, és amennyiben szükséges, elvégeztetni a fogkő-eltávolítást. Mindenképpen fel kell hagynia a dohányzással, és törekednie kell az egészséges, változatos étrendre, amely támogatja immunrendszere működését.

   Próbálja meg elkerülni a túlzott stresszt, vagy ha ez nem megy, alkalmazzon olyan stresszkezelési technikákat, mint a jóga vagy a meditáció.

   Ha még a legnagyobb odafigyelés ellenére is a fogágybetegség tüneteit tapasztalja magán, minél hamarabb látogasson el rendelőnkbe!

   Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

    ínyvisszahúzódás kezelése

    Ha az íny visszahúzódik a fognyakról, többé már nem képes betölteni eredeti védelmező funkcióját. Ebben a cikkben felsoroljuk az ínyvisszahúzódás okait, és azt is eláruljuk, hogyan ismerhető fel és kezelhető a probléma.

    Árulkodó tünetek, amik ínyvisszahúzódást jelezhetnek

    A folyamat lassú és kezdetben alig észrevehető. Így a legtöbb esetben az emberek többsége csak későn észleli, hogy valami nincs rendben az ínyével. A legszembetűnőbb intő jel az, hogy a foggyökér felszíne láthatóan szabaddá válik. Ilyenkor a fog(ak) optikailag nagyobbnak, hosszabbnak tűnnek.

    Az ínyvisszahúzódásnak (ínyrecessziónak) egyéb melléktünetei is vannak. Ilyen például, ha fogmosáskor rendszeresen vérzést tapasztal, vagy a fogai kifejezetten érzékenyek a hideg/meleg ételekre, italokra. Emellett az ínyvisszahúzódás következtében gyakran fogínygyulladás lép fel, aminek árulkodó jelei a vörös, duzzadt íny és a kellemetlen lehelet.

    Ínyvisszahúzódás okai

    Az ínyvisszahúzódás okai szerteágazóak. A probléma hátterében a leggyakrabban az alábbi tényezők húzódnak meg, melyek együtt és külön-külön is ínyrecesszióhoz vezethetnek.

    1. Kifogásolható szájhigiénia

    Ha a megfelelő fogápolási rutin elmarad, a száj mikroflórája megváltozik, az íny alatt és körül plakkok halmozódnak fel. A ragacsos bakteriális filmréteg gyulladást és ínyproblémákat, fogágybetegséget (fogínysorvadást) okozhat.

    2. Helytelen fogmosási technika

    A fogmosás csak akkor hatékony, ha megfelelő technikával és a megfelelő eszközökkel történik. A túl erős dörzsölés az íny irritációját eredményezheti! Használjon puha vagy közepes sörtéjű fogkefét, és gyengéd, mégis alapos (körkörös) mozdulatokkal végezze a műveletet.

    3. Harapási rendellenességek

    Ha a fogak nem érintkeznek megfelelően, akkor bizonyos fogakra a kelleténél nagyobb nyomás nehezedhet, ezért a lágyszövet visszahúzódásnak indulhat.

    4. Ínyvisszahúzódáshoz vezető egyéb tényezők:

    • Genetikai hajlam
    • Hormonális változások
    • Fogcsikorgatás
    • Dohányzás
    • Piercing a szájban


    Ínyvisszahúzódás kezelése – Milyen megoldások léteznek ínyvisszahúzódás ellen?

    Az ínyvisszahúzódás gyógyítása sajnos házilag nem megoldható. Mindenképpen szakember segítségére van szükség, és rengeteg múlik azon, hogy milyen stádiumban ismerjük fel a problémát.

    Enyhe fokú ínyvisszahúzódás kezelése

    A felhalmozódott lepedék és fogkő eltávolításával a folyamat jó eséllyel megállítható, a probléma nem fog tovább súlyosbodni. Amennyiben az íny állapota engedi, a kezelés részeként a fogak polírozására is sor kerül, amellyel tükörsima felszínt tudunk elérni. Ha a helytelen fogmosási technika okozza az ínyvisszahúzódást, mindenképpen javasolt dentálhigiénés szakemberhez fordulni, aki segít a helyes szájápolási rutin elsajátításában.

    A fogkő-eltávolításról és a szájhigiénés tanácsadásról itt olvashat bővebben.

    Súlyosabb ínyvisszahúzódás kezelése

    Fognyaki töméssel a fájdalom és a fogérzékenység megszüntethető. Ha az ínyvisszahúzódásért a fogak helytelen pozíciója a felelős, fogszabályozó kezelést javaslunk. Makacs fogágygyulladás esetén kürettálást végzünk: megtisztítjuk az íny mélyebb részeit a felhalmozódott fogkőtől és eltávolítjuk a gyulladt, fertőzött szöveteket. Súlyos esetben ínyplasztikai beavatkozásra lehet szükség.

    Ínyvisszahúzódás ellen a legjobb, amit tehet, ha rendszeresen ellátogat fogászati szűrővizsgálatra. Ha a problémát időben észleljük, jó eséllyel elkerülhető a komolyabb beavatkozás. Szeretettel várjuk IX. kerületi rendelőnkben!

    Küldjön nekünk üzenetet!


     Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
     Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

     agy

     Nem is gondolnánk, hogy a tartós és strapabíró kezelések egyik kulcsfontosságú hozzávalója - a magas szakmai tudás és a minőségi anyagok mellett - egy néhány centiméteres, kis méretű gumilepedő, amit kofferdamnak nevezünk!

     Kozmetikai fogászatunkon a legtöbb kezelést úgynevezett kofferdam izolálásban végezzük, melyet az alábbiakban ezt mutatunk be részletesen.

     Mit jelent a kofferdam izolálás?

     A kofferdam izolálás a fog izolálását jelenti a kezelés idejére. Mitől szeretnénk a fogat elkülöníteni? A nedvességtől, a többi fogtól és a nyálkahártya valamint a száj többi részétől. Ezt egy kis méretű gumilepedő segítségével valósítjuk meg, melyet a fog köré rögzítünk.

     Mi értelme, haszna van a kofferdam izolálásnak?

     Általánosságban minden kompozit alapú tömőanyag érzékeny a nedvességre. Rendelőnkben kiváló minőségű tömőanyagot használunk a tömések elkészítésére. Kofferdám izolálással, vagyis a gumilepedő felhelyezésével fogtömés készítése során jobb tapadást érünk el azzal, hogyha a kötés idejére megóvjuk a tömőanyagot a nyáltól, nedvességtől.
     Az eredmény így egy erősebben kötődő és tartósabb tömés lesz.

     Összesítve - milyen kezelések közben szoktunk kofferdam izolálást végezni?

     Kofferdam izolálás és amalgám tömés csere

     Az amalgám tömés cserét azért emeljük ki, mivel az amalgám nehézfémet tartalmaz. A tömés eltávolításakor szeretnénk elkerülni azt, hogy a tömés darabkák a légutakhoz vagy a nyelőcsőhöz jussanak. Ebben van segítségünkre a kofferdam izolálás, aminek segítségével alaposan lezárhatjuk az utat az amalgám elől.

     A Mosoly Dental Fogászaton lelkiismeretes, szakmailag magas színvonalú ellátást biztosítunk pácienseink számára. Lelkiismeretes és szakmailag ambiciózus, maximalista csapatunk célja, hogy annak is segítsünk örömmel mosolyogni, akinek most nyílik lehetősége arra, hogy elkezdjen foglalkozni a mosolyával, fogaival – mert ő is megérdemli!
     Szeretettel várjuk pácienseink között!

     Kérdés vagy bejelentkezés esetén az alábbi elérhetőségeinken forduljon hozzánk bizalommal!

     Küldjön nekünk üzenetet!


      Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
      Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

      Selfie férfi középkoru, orvos asszi PJ_20231201_2039_b

      Ön is takargatja a fogait mosolygás, beszéd közben? Ha nem akkor biztosan látott már olyasvalakit, aki így tesz. Amikor valakinek felhívják a figyelmét arra, hogy kellemetlen a szájszaga, vagy csúnyák a fogai, rövidesen felveszi azt a szokást, hogy az egyik kezével eltakarja a fogait beszéd vagy mosolygás közben, nehogy mások lássák a fogait.
      Az alábbi cikkben e jelenségnek járunk utána!

      A neten böngészve hamar előkerül a jelenség: „Csúnyák a fogaim, szégyellek fogorvoshoz menni, mit tegyek?”

      A szégyenérzet fokozatosan alakul ki és egy idő után képes megbénítani az ember tudatát, képtelenek leszünk cselekedni. Ennek oka valószínűleg a bizonytalanság és az érzés, hogy valami nem stimmel velem, pedig mindenki más olyan „rendben van”.

      Milyen gondolatok járhatnak ilyenkor a fejünkben?

      • „Biztosan mindenki hülyének néz.”
      • „Nem érek annyit, mint mások.”
      • „Éreztetik, vagy úgy érzem, hogy velem valami nincs rendben.”
      • „Beszóltak a hiányosságom miatt.”

      Hamar kialakul a száj eltakarós szokás, aminek a következménye a bezárkózás, valamint hogy nyilvános helyen csak így leszünk hajlandók beszélgetni.

      A száj eltakarása ilyenkor egy jelzés arra, hogy egyedül vagyok a problémámmal. Eltakarom a számat, elbújok mögé. Szeretnék a lehető legkisebbre zsugorodni azért, hogy lehetőleg senki ne vegyen észre!

      Mi a megoldás a száj eltakarása ellen?

      Sajnos a tünetek nem oldódnak meg attól, hogy elfedjük őket. A kellemetlen lehelet akkor is érződik, ha eltakarjuk az arcunkat. A rossz fogak csak még tovább romlanak akkor, ha nem gondoskodunk a gyógyításukról!

      Nézzünk hát szembe a problémával és álljunk a sarkunkra!

      Nézzünk bele a tükörbe és vizsgáljuk meg alaposan a mosolyunkat!

      Kérjük meg egy szerettünket, barátunkat, hogy őszintén mondja el, hogy milyen a leheletünk!

      Ha megvan az első lépés, azaz elfogadtuk, hogy valami nem stimmel a fogainkkal vagy fogínyünkkel, akkor járjunk utána az interneten, keressünk egy olyan rendelőt, ahol kezelik ezt a problémát és válasszunk szimpatikus fogorvost!

      Nézzük meg a többi munkatárs fotóját is, hogy kedvesnek, empatikusnak tűnnek-e, a rendelővel együtt.

      Bátran hívjuk fel a rendelőt, mondjuk el, hogy nem szívesen mosolygunk vagy beszélgetünk társaságban és ennek a fogaink állapota az oka. Vázoljuk fel a panaszunkat és tegyük hozzá azt is, ha félünk a fogorvostól.

      Így kellően tájékozott lehet a telefonban válaszoló munkatárs, akivel időpontot egyeztethetünk.

      Amiben biztosak lehetünk:

      -          A rendelőben azért dolgozunk, hogy segítséget nyújtunk és az elmondottak alapján kezelést vagy vizsgálatot javasoljunk.

      -          A célunk az, hogy a félős páciensek egyre oldottabbak, bátrabbak legyenek.

      -          Az egészségügyben nap mint nap találkozunk félénk, fogorvostól szorongó új páciensekkel, ez a fogászatban megszokott.

      -          Nem létezik olyan titulus, hogy a világ legrondább fogai – mi azért dolgozunk, hogy megoldjuk ezeket a helyzeteket.

      -          A kellemetlen lehelet elmúlik, nekünk a kiváltó okot kell megszüntetni.

      E cikken keresztül is üzenjük a mosolyukat takargató pácienseknek, hogy vegyenek egy kis bátorságot, mi pedig szeretettel és empatikus hozzáállással várjuk őket a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton.

      Küldjön nekünk üzenetet!


       Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
       Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

       elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-4

        

       Az életkor előrehaladtával a tükörbe pillantva észrevesszük arcunk változásait. Ez lelkileg megterhelő lehet mindannyiunk számára. Ilyenkor akaratlanul is elgondolkodunk azon, hogy mit tehetünk külsőnk fiatalos megőrzéséért? Még ha az éveket nem is fordíthatjuk vissza, hogyan lehet kifejező és elégedett külsőt öltenünk?

       A kozmetikai fogászatban egyre inkább elterjedtté válik a mosoly megfiatalítása. A módszer segítségével az elszíneződött, lekopott, megfakult mosoly visszaállítható eredeti állapotába. Hiszünk abban, sőt, pácienseink bizonyítják, hogy a megújult mosoly segítségével éveket tagadhatunk le a korunkból és a széles és bátor mosolygásnak köszönhetően az elkerülhetetlen öregedés is sokkal kellemesebben telik majd.
       Egy igazán szép, harmonikus mosoly elengedhetetlen a fiatalosság, önfeledt mosoly megőrzéséhez!

       Milyen tüneteket észlelhetünk magunkon az életkor előre haladtával?

       • Ahogy fent említettük, az évek során a fogak elszíneződhetnek (sőt, az életkor előrehaladtával ez nagyon gyakori), sárgás vagy szürkés árnyalatot ölthetnek.
       • Gyakran elkopnak az élek, emiatt a mosoly zártabb lesz, és ez sok ráncot okoz.
       • A régi, alászuvasodott, csúnya koronák, hidak már elavultak, érdemes ezeket kicserélni.
       • A fogkő, ínygyulladást okozhat, emiatt nem mosolygunk szívesen. Ez is öregíti a megjelenést.
       • Az elhanyagolt, régi fogpótlások, nem megfelelő szájhigiánia miatt akár kellemetlen lehelet is kialakulhat, ez tovább mélyíti „nem mosolygok, rossz kedvem van” ördögi körét.

       Fontos infó, hogy képesek vagyunk lelassítani ezeket a hatásokat fogaink megjelenésének élethű megváltoztatásával!

       Kozmetikai fogászat a fiatalosabb külsőért

       Vannak olyan pácienseink, akik azért keresnek meg minket, mert úgy érzik, hogy elérkezett az ideje mosolyuk megszépítésének!

       Milyen módszerekkel tudunk nekik segíteni?

       Fogkő eltávolítása:

       Az első lépés a szebb mosoly érdekében! A kezelés után a fogak makulátlanul tiszták lesznek! Ezt a tisztaságot otthoni fogmosással sajnos nem tudjuk elérni. A fogkő eltávolítás során eltávolítjuk a lerakódott fogkövet és elszíneződéseket.

       Fogfehérítés:

       A szép mosoly még szebb akkor, hogyha ragyogó fehér! Itt nem a csempefehér fogakra gondolunk, hanem a természetesen, fiatalosan fehér fogakra! A fogfehérítés lehet otthoni vagy rendelői, illetve ezek kombinációja. Bármelyiket választja páciensünk, mindenképpen kontrollált körülményeket és utasításokat nyújtunk a fogfehérítő alkalmazására vonatkozóan, ezért biztonságban érezheti magát. Az eredmény pedig magáért beszél!

       Fogtömések és fogpótlások – héjak, betétek, koronák

       Az igazán szép mosolyt egészséges fogak alkotják!
       A kozmetikai fogászatban arra törekszünk, hogy olyan töméseket és fogpótlásokat készítsünk, melyek tökéletesen illenek a szájba, a többi fog közé! Ezért különböző fájdalommentes eszközöket alkalmazunk, a lehető legjobb fogtechnikus mesterekkel dolgozunk együtt és időt adunk arra, hogy a pótlásokat bepróbáljuk a szájba.
       Mind szín, mind forma és illeszkedés szempontjából tökéletesnek kell lenniük!

       Hiányzó fogak pótlása

       A hiányos mosoly máris éveket öregít rajtunk!
       Fog implantátum segítségével, vagy hidak alkalmazásával pótoljuk a hiányzó fogakat, melyek a mosoly zónába esnek.
       Abban az esetben, ha lényeges számú fog hiányzik, esetleg teljes fogatlansággal állunk szemben, részleges vagy teljes fogsorokat készítünk.
       Érdemes átgondolni, hogy a meglévő fogsor mennyire illeszkedik a szájba, elégedettek vagyunk-e vele? Ma már lehetőség van implantátumon rögzülő, kivehető műfogsor készítésére is, hogy a rágás magabiztos legyen.

       Érdemes belevágni az öregedés elleni küzdelembe?

       Igen, és sosem késő elkezdeni!
       A Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton dolgozó lelkiismeretes és szakmailag ambiciózus, maximalista csapatunk célja, hogy annak is segítsünk örömmel mosolyogni, akinek most nyílik lehetősége arra, hogy elkezdjen foglalkozni a mosolyával, fogaival – mert ő is megérdemli!

       Pácienseink, akik megújult mosollyal jutalmazták meg magukat:

       elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-4
       elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental
       elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-3
       elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-2

       Küldjön nekünk üzenetet!


        Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
        Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

        Mira _ Dr. Utassy _ vizsgálat ffi páciens

        A fogak formáján, színén és hosszán többféleképpen változtathatunk. Az amerikai színészek legkedveltebb megoldása a préskerámia héj, mellyel megvalósíthatják vakítóan fehér mosolyukat.

        Milyen helyzetben segíthet a préskerámia vagy porcelán héj?

        A préskerámia vagy porcelán héj előnye, hogy leheletvékony, mégis tartós megoldás a mosolyzóna problémáinak megoldására. Van, aki fehérebb fogakra vágyik, más elégedetlen azzal, hogy lekoptak a fogai és vannak, akik a fogaik formáján szeretnének javítani. Fogzománc hiba vagy letört fog esetén is alkalmazható!

        Íme néhány világsztár kezelés előtti és utáni mosolya, akik valószínűleg porcelán héjakat viselnek: 

        kusza-fogak-celeb1kusza-fogak-celeb2
        kusza-fogak-celeb3kusza-fogak-celeb4

        Préskerámia héj készítésének menete:

        • Szájvizsgálat során megállapítjuk, hogy a fogak egészségi állapota alkalmas-e arra, hogy elkészüljenek a héjak. Erősen szuvas vagy gyökérkezelt, esetleg régi koronával ellátott fogak esetén koronát kell készítenünk. Ennek a végeredménye is gyönyörű és természetes lesz!
        • Amennyiben megelőző kezelések szükségesek, pl. fogkőeltávolítás, esetleges ínygyulladás vagy szuvas részek ellátása, ezt el kell végeznünk, mielőtt befedjük a fogakat héjjal.
        • Ezután történik a mosoly tervezése, melyet a fogtechnikus és orvos team együttesen készít el a páciens igényeit maximálisan figyelembe véve. A kész tervet a páciens akár fel is próbálhatja, azután kezdődik el a héjak előkészítése.
        • A préskerámia héjhoz általában minimális foganyagot kell elvennünk a fogak zománc részéből. Majd lenyomatot veszünk és ezt elküldjük a fogtechnikusnak.
        • Amennyiben megfelelőek a héjak, véglegesen rögzítésre kerülnek!

        Néhány préskerámia porcelán héj előtte-utána fotó munkáinkból:

        Frontfogak korrekciója préskerámiával
        Frontfogak korrekciója préskerámiával

        Mi a különbség a direkt héj és a préskerámia, porcelán héj között?

        Míg a préskerámia héj elkészítéséhez fogtechnikus munkáját vesszük igénybe, addig a direkt héjat egy ülésben, a rendelőben készítjük el. Utóbbit kisebb töréseknél, a fog kiegészítésénél is alkalmazhatjuk.

        A porcelán héj jellemzője, hogy a fog külső részét teljesen elfedi, így például a szín változtatásnál látványosabb és tartósabb eredményt érhetünk el.

        Préskerámia, porcelán héj érdekli?

        Szeretettel várjuk a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászati rendelőben! Segítünk abban, hogy mosolya még kifejezőbb legyen!

        Küldjön nekünk üzenetet!


         Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
         Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

         zomanc
         Fiatal páciensünk hallotta rólunk, hogy a mosoly megszépítésére specializálódtunk, ezért felkeresett minket. Kellemes mosolyát a metszőfogai állása árnyékolta be, erre szeretett volna megoldást találni. Az állapotfelmérésen megállapítottuk, hogy kicsi esztétikai eltérésről van szó, amire fogszabályozást javasoltunk. Páciensünk azonban ezt nem szerette volna vállalni, ezért frontfogainak eltérését direkt héjak alkalmazásával szüntettük meg.  

         Hogyan történt a kezelés?

         A direkt héjak előnye, hogy elkészítésükre egyetlen alkalomra van szükség, illetve, hogy az esetek nagy százalékában, ez foganyag veszteséggel sem jár! Páciensünk esetében 4 db héjat terveztünk azért, hogy a mosoly a nagy és kismetsző fogakkal harmonikus legyen. A fotón tehát összesen 4 fog kezelése látható! A kezelésnél a minőségi anyagok használata és a fogorvos tehetsége, valamint a technika tökéletes ismerete kulcsfontosságú. A direkt héjakat rétegezve építjük fel a fogra, ezzel természetes hatást érünk el. Gondoljunk bele, hogy a fog belső része tömörebb szín, mint a külső! A rétegezéssel és a különböző, de a többi foggal színazonos anyagok alkalmazásával sikerült a fotón látható eredményt elérni.

         Tökéletes direkt héjak

         A direkt héj akkor szép, ha láthatatlan, vagyis az eredmény belesimul a mosolyba, és szabad szemmel sem észrevehető annak nyoma, hogy nem természetes fogakról van szó. Érdemes számításba venni, hogy elszíneződött mosoly esetén elkerülhetetlen a fogkő eltávolítás és sópolírozás, valamint a fogfehérítés sok esetben javasolt a kezelés előtt - azért, hogy a direkt héjakat a lehető legtisztább mosoly színéhez igazíthassuk. A megfelelő szakértelemmel készített, tökéletesen kivitelezett és harapásban beállított direkt héjak rendkívül erősek, bátran lehet velük harapni. A megfelelő szájhigiéné fenntartásával és rendszeres kontrollal sokáig emelik páciensünk mosolyának szépségét. Amennyiben hasonló fog eltéréssel küzd, forduljon kozmetikai fogászati rendelőnkhöz bizalommal!

         Küldjön nekünk üzenetet!


          Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
          Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

          Páciensünk jobb felső 5-ös fogának pótlásával kereste meg rendelőnket. A cél az volt, hogy élethű eredmény szülessen, valamint az, hogy az átadott munka tartós is legyen.
          Az alábbiakban bemutatjuk a kiindulást és az eredményt is, és képpáron is megmutatjuk:

          (Előtte-utána: A foghiányt természethű és strapabíró cirkon híddal szüntettük meg.)

          cirkon-hid-mosolydental-elotte-utana-2203

           

          Az első találkozás során megállapítottuk, hogy a szomszédos fogak védelme miatt a legoptimálisabb egy fog implantátum elkészítése lenne, amire cirkon vagy préskerámia korona kerülne. A mellette lévő 4-es fog túl rövid a többihez képest, ezért itt egy élpótlást javasoltunk.

          A második lehetőség a híd készítése volt, mely a szomszédos két fogon rögzül, cirkónium-dioxid anyagból. Műgyökér ilyenkor nem készül, de ebben az esetben a túlságosan rövid fog élpótlás helyett koronát kap.

          Orvosi szempontból az implantátum beültetést szoktuk javasolni. Ám a felvázolt megoldások közül páciensünk a cirkon hidat választotta, részben azért, mivel rövidebb idő alatt készül el. Így a következő alkalommal elvégeztük a szomszédos fogak előkészítését, amelyekre a híd kerül. Fontos kiemelni, hogy a modern technológiának köszönhetően elég egy minimális foganyagot elvennünk a hidat tartó fogakból! Az elkészült lenyomatot elküldtük a fogtechnikai laborba.

          Egy hét múlva már kezünkben volt a leendő fogpótlás „vázlata”, melyet páciensünk ki is próbálhatott. Ilyenkor ügyelünk a pontos illeszkedésre, a színre, formára is.

          A legközelebbi alkalommal pedig megtörténhetett a végleges rögzítés! Reméljük, hogy a fotó alapján is látszik, hogy természethű eredményt értünk el. Szebb, teljesebb, formásabb, egységes mosoly lett a végeredmény.

          Ahhoz, hogy páciensünk az elkészült fogpótlását sokáig élvezhesse, két dologra kell ügyelnie:

          Először is meg kell tanulnia otthon is megfelelően tisztítania azt. A híd tagjai közti rések tisztítása felülről nem lehetséges, mivel ezek illeszkednek, még ha az a mosolyon nem is látszik. Ezért elölről kell bevezetni a résbe a fogköztisztító eszközt. Rendszeres és alapos tisztítás híján a baktériumok megtelepednek a résben és ínygyulladást, fogágybetegséges és a fog alászuvasodását okozzák. Ez pedig a híd tartósságát negatívan befolyásolja.

          A másik fontos szempont, hogy rendszeresen kell kontrollon, valamint dentálhigiénés kezelésen megjelenni ahhoz, hogy garantálni tudjuk az elkészült híd egészségét.

          A fentiek betartásával hosszú ideig nem lesz gond további kezelésekre, és páciensünk a teljes mosolyával boldogan rághat és nevethet!

          Küldjön nekünk üzenetet!


           Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
           Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

           Ossza meg másokkal is!

           mosolydental-logo-279

           Bemutatkozás

           Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

           Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

           Kövessen minket

           Elérhetőség

           1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

           +36 70 942 8789
           info@mosolydental.hu

           Rendelési idő
           Hétfő: 08:00 - 14:00
           Kedd: 09:00 - 19:00
           Szerda: 08:00 - 14:00
           Csütörtök: 09:00 - 19:00
           Péntek: 08:00 - 19:00

           Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva