Akiket érint, azok tudják, hogy a gyökérkezelt fogak évek múlva sajnos nagy eséllyel elszíneződhetnek, ezzel kitűnve a többi fog közül. Mosolyzónában lévő fog esetén különösen feltűnő és kellemetlen ez a jelenség. Ám van megoldás a problémára anélkül, hogy az elszürkült fogat el kelljen távolítani! Ez pedig az adott fog belső fogfehérítése!

A gyökérkezelt fog fehérítésének feltételei

1. Ezt a típusú fogfehérítést csakis gyökérkezelt fog esetén végezzük, mivel ilyenkor a fehérítő anyagot a fog belsejébe juttatjuk. 2. Kizárólag gyulladásmentes fog esetén tudjuk elvégezni a kezelést. A gyulladás a röntgenfelvételen látszik, ilyenkor a fogat újra gyökérkezelni kell, vagy el kell távolítani

Hogyan történik a belső fogfehérítés?

A kezelést tiszta, lepedék-és fogkőmentes fogon végezzük, ennek hiányában elsőként fogkőeltávolítást javaslunk. Ezt követően a fogüreget kissé feltárjuk, és belehelyezzük a fogfehérítő anyagot, majd visszazárjuk az üreget. A kezelés fájdalommentes, mivel a gyökérkezelt fog már nem él, ezért általában ilyenkor érzéstelenítőre sincs szükség. A behelyezett fehérítő anyag általában egy hétig fejti ki a hatását a fogban, továbbra is fájdalommentesen. A kontrollkor eldöntjük, hogy szükséges-e folytatni a folyamatot, újabb fehérítő gélt elhelyezni a fogban. A kezelést addig végezzük, amig elérjük azt a színt, ami a többi foghoz illeszkedik.

Gyökérkezelt fogak kifehérítése másképpen

Ha páciensünk a gyökérkezelt fog formájával sem elégedett, például, mivel letört belőle egy darab, ebben az esetben lehetőség van arra, hogy más módszert alkalmazzunk: Préskerámia, porcelán héjat vagy koronát is alkalmazhatunk ahhoz, hogy a fogat esztétikusabbá, fehérebbé alakítsuk, de lehetőség van a fent leírtak kombinált alkalmazására is.

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek