Előfordulhat, hogy metszőfogunk elkopik, letörik, vagy elégedetlenek vagyunk a formájával. A fogorvos ilyenkor megvizsgálja a megoldási lehetőségeket, melyek közül az egyik a leheletvékony csiszolás nélküli héj.

non-prep-hej-mosolydental

Mit jelent a csiszolás nélküli héj?

Szakmai körökben non-prep héjnak hívjuk ezt a megoldást, melynek lényege a nevében rejlik: készítéséhez egyáltalán nem kell csiszolni a fog felületét. A felszínt azonban minden esetben fertőtlenítenünk kell, hogy a felszínén lévő baktériumokat a ne zárjuk a héj és a zománc közé. Ez a megoldás többnyire egészséges fogak esetén alkalmazható.

Milyen esetekben választhatjuk a csiszolás nélküli héjat?

Mivel nem történik foganyag elvétel, ezért nagyon fontos, hogy abban az esetben választható ez a megoldás, amikor van hely a csiszolás nélküli héj elhelyezésére, ami ugyanakkor leheletvékonyságú, mindössze 0,6 -1 mm.

A csiszolás nélküli héj alkalmas:

1. fogak közti rés megszüntetésére
2. fogforma esztétikusabbá tételére
3. letört, elkopott fog esztétikájának helyreállítására
4. kopott fogzománc elfedésére, megerősítésére
5. elszürkült, megsárgult mosolyzóna színének helyreállítására
6. fiatalosabb mosoly kialakítására

A fenti előtte-utána képen páciensünk erősen lekopott baloldali metszőfogát állítottuk helyre ezzel a megoldással.

Elkészítése, és a mosoly megtervezése

Rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy munkáink élethűek legyenek. Ezért elkészítés előtt lehetőség van arra, hogy egy, a saját fogról vett mintán páciensünk megtekintse a tervezett eredményt. Így a leendő mosoly, fog alak nem zsákbamacska lesz, hanem tudatos döntés eredménye.
A csiszolás nélküli héjat fogtechnikus készíti: lenyomatvételt követően körülbelül egy hét múlva készül el a pótlás, melyet először bepróbálunk, majd amennyiben megfelelő, véglegesen rögzítünk a fogra.

Csiszolás nélküli héj érdekli? Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek