A foghiány rendkívül rossz benyomást kelthet rólunk, például egy állásinterjú alkalmával. Azon kívül azonban, hogy nem szép, még az emésztésünkre is nagyon rossz hatással van.

Hiányzó fogak és az egyéb panaszok összefüggései

Ha nem tudjuk rendesen megrágni az ételt az emésztési problémákhoz, felfújódáshoz, görcsökhöz, akár bélfal irritációjához, gyulladásához is vezethet. Valamint az állkapocs ízületünkben is deformitást, gyulladást okozhat, ami komoly fájdalomként léphet fel a fül tövében. A hosszú távú foghiány pedig olyan változásokat eredményez a szájüregben, melyek helyreállításához akár hosszú évekre van szükség. Ilyen például a csontpusztulás, vagy fogak elmozdulása, bedőlése.

Nagyon fontos minden páciensünknek megértenie, hogy a rágás a szervezet teljes egészségét komolyan befolyásoló tényező!

Megoldások a hiányzó, kihúzott fogak pótlására

Esztétikus, élethű fogászati híd

Abban az esetben, ha a foghiányt határoló, szomszédos fogak is kezelésre szorulnak, akkor leggyakrabban pl. koronát, fogászati hidat készíthetünk.

Ennek anyaga lehet fémes kerámia borítással, fémmentes cirkon, vagy fémmentes préskerámia attól függően, hogy mekkora és hol helyezkedik el a foghiány. A préskerámia előnyei frontfogak esetében érvényesülnek jobban, a cirkon előnyeit rágófogaknál tudjuk legjobban kihasználni.

A fogászati hidak – a rendelőnkben készült koronákhoz hasonlóan – élethűek, azaz ha valaki belenéz a szánkba, nem fogja észrevenni, hogy fogpótlásunk van.

A fogászati hidak tisztítása könnyen begyakorolható: egy kis rutinnal és odafigyeléssel akár évtizedekre stabil és esztétikus eredménnyel gazdagodhatunk.

Hiányzó fog esetén is van lehetőség az eredmény előre lemodellezésére: így páciensünk, még a kezelés elkezdése előtt megbizonyosodhat arról, hogy ez lesz az az álommosoly, melyet megálmodott magának!

Fog implantátumok

Amennyiben a foghiányt határoló fogak épek, vagy szinte épek, azok védelmében a fog implantátumok alkalmazását szoktuk javasolni. Az implantátum beültetésével egy „új foggyökérre” teszünk szert, melyre koronát, sőt, akár erős hidat is építhetünk.

Az implantátum beültetését gyógyulási idő követi, melynek idejére ideiglenes koronát minden esetben készítünk. Ezt követően kerül sor a végleges korona elkészítésére.

Rendelőnkben a legmagasabb minőségű, Straumann Svájci implantátumon kívül egy kiváló minőségű német ICX implantátum rendszert is alkalmazzuk.

Implantátumon rögzülő kivehető fogpótlások – sok hiányzó fog pótlására

Sok hiányzó fog esetén, pl. idősebb korban is kiemelten fontos az egészséges rágás biztosítása, fenntartása! A hiányzó fogakat implantátumokon rögzülő kivehető fogpótlással is pótolhatjuk. Ezen fogpótlásoknak többféle típusa ismert, mint például a stéges, vagy teleszkópos fogpótlások.

Szeretne megoldást találni hiányzó foga pótlására?
Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek