implantátum

1500x600-straumann-implantatum-mosolydental

Straumann prémium fog implantátum

Ha fog implantátumra van szükséges, válassza azt a típust, melynek sikeres beágyazódása kutatások alapján a legnagyobb arányú!

Foghúzás után miért javasoljuk az implantátum beültetését?

Régen híddal, több fog elvesztése esetén pedig részleges vagy teljes fogsorral oldották meg azt, hogy rágni tudjanak az emberek. Egyáltalán, miért van szükség az implantátumra?  Már az ókori Egyiptomban is felismerték, hogy a saját, gyökérrel rendelkező fogainkra milyen nagy szükség van. A mozgó fogakat igyekeztek megtartani, akár a többi foghoz rögzítve, sínezve. Ezt régészeti leletek támasztják alá. Az elmúlt évtizedekben a saját fogakat jobbára a hidak, kivehető fogpótlások, fogsorok pótolták, de ezek a fogak koronai felszínét érintő megoldások, a fog gyökerét nem képesek pótolni. Márpedig arra igen nagy szükség van! A fog gyökere ugyanis a csontban ágyazódik be. Ha ezt kihúzzuk és nem pótoljuk, csak hidat képezünk a foghiány fölé, akkor a foghiányt tartalmazó csontnak egyre kevesebb szerepe jut a rágásban és szép lassan lebontódik, elsorvad. 

A foghiány hatásai a következők lehetnek:

- a foghiány melletti fogak bedőlnek, mivel nincs „szomszédjuk”, a fognyakak szabaddá válnak és hamar kopnak, szuvasodnak is - a szemközti állcsontban lévő fog kiemelkedik, mivel harapáskor nincs ellenerő, ezáltal az étel jobban beszorul a nyaka köré, és a fog hamar kilyukad - egy idő után deformitások keletkezhetnek a harapásban, állkapocs-ízületben, ami kihat a testtartásra is - több fog együttes hiánya esetén nagymértékben romlik a fogak étel őrlési funkciója, ami az emésztés- és nem kevésbé  az életminőség romlásához is vezet A kihúzott maradó fog pótlására és a negatív következmények elkerülésére a fogorvostudomány mai álláspontja szerint a legeredményesebb mód a fog implantátum, úgynevezett műgyökér beültetése. A helyesen beültetett műgyökér pótolja a fog gyökeret, a rá felépített korona pedig esztétikailag és a harapási funkcióban is tökéletesen pótolja a hiányzó fogat. A másik indok az implantátum mellett a könnyebb tisztíthatóság: a fogászati hidak, rögzített fogpótlások tisztítása nehézkes, és emiatt gyakran ínygyulladáshoz, fogágybetegséghez vezet a szájhigiénia felborulása. Ezzel szemben az implantátumos fogpótlás tisztítása olyan, mint a saját fogé: fogmosással és fogselymezéssel kiválóan karbantartható!

Straumann – a prémium, svájci fog implantátum márka

Miért szeretjük a Straumann implantátumot? A megbízható svájci implantátum több évtizede létezik, karrierjét folyamatos tudományos kutatás és fejlesztés kíséri. Világszerte többmillió Straumann implantátumot helyeztek be fogorvos kollégák, melyek életútját figyelemmel kísérve számtalan tanulmány született. Ezek eredménye: a Straumann márka impantátumai kiváló beágyazódással, örökéletre szóló garanciával szolgálják a fog gyökerének pótlását! A Straumann implantátumai közül megtaláljuk azokat a megoldásokat, melyek minden esetre megtalálják a helyüket: alkalmasak például olyan foghiány pótlására, mely frissen kihúzott fog eltávolítása során keletkezett, de régebben, évek óta fennálló foghiány pótlására is alkalmasak! Azt, hogy melyik típust ajánljuk az Ön esetében, a szájsebész 3D CT felvétel alapján dönti el.

Szeretnék fog implantátumot! Mi az első lépés, hogy zajlik a folyamat?

Első körben kérjük, vegye fel rendelőnkkel a kapcsolatot. A szájvizsgálat során digitális panoráma felvételt és háromdimenziós CT felvételt készítünk. Ezek alapján meghatározható a csont mennyisége és minősége. Szükség esetén csontpótlást készítünk, hogy a fog implantátum beágyazódása a legideálisabb legyen. Az implantátum beültetése egy-két órát vesz igénybe, érzéstelenítésben, fájdalommentes környezetben történik. Ezt követően gyógyulási időt határoz meg az implantológus, melynek lejárta után készülhet el a fogpótlás (korona) a begyógyult, beágyazódott implantátumra. A korona minden esetben a többi foghoz illő, színében, formájában a mosolyhoz kialakított.

Az elkészült, igényesen kialakított implantátumos fogpótlás jellemzői:

- Rágáskor is stabil, nem mozog - Jól tisztítható - A meglévő fogakhoz illő - Nem tűnik mesterségesnek, természetes hatású - Megfelelő kontroll és otthoni szájhigiénia mellett egész életre szólhat! Élethű, mosolyhoz illő kezeléseinket itt tekintheti meg. Arról, hogy hidat vagy implantátum beültetést érdemes-e választania, itt olvashat bővebben. Amennyiben tart az implantátum beültetéstől, ezt a cikket érdemes elolvasnia: Fél a fog implantátum beültetésétől? Járjuk körül a félelmeket! A hiányzó fogak pótlásáról itt olvashat bővebben... Amennyiben felkeltette érdeklődését a Straumann svájci fog implantátum, és az arra kerülő élethű fogpótlás, szeretettel várjuk kérdését, bejelentkezését!  

Küldjön nekünk üzenetet!


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  fogorvosi_rontgen1

  Gyulladt fog

  "Begyulladt a fogam" - egyáltalán nem kellemes állapot... Fogorvosként a gyulladt fog kezelése gyakori feladat. Mit jelent pontosan a foggyulladás, miért jön létre és hogyan kezeljük?

  Fogászati rendelőnk Budapesten

  A Mosoly Dental vezető orvosai Dr. Grosz János és Dr. Bernáth Vivien csapatukkal arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb beavatkozással tegyék ismét esztétikussá és egészségessé pácienseik mosolyát.

  Pácienseink boldog, magabiztos, kényelmes mosolya a mi legfőbb küldetésünk.
  A legmodernebb szakmai elvek alapján összeállított protokollt alkalmazunk minden egyes munkánk során. A beavatkozások tervezésekor két fontos szempontot tartunk szem előtt: a megfelelő rágófunkció elérését, a magas esztétikai eredmények mellett. Ezek kéz a kézben járnak, nincs egyik a másik nélkül legyen szó kisebb tömésekről, vagy implantátumokon rögzített fogpótlásokról.

  Rendelési idő és bejelentkezés

  Bejelentkezés:  Rendelés:

  Hétfő: 08:00 - 14:00

  Kedd: 09:00 - 19:00

  Szerda: 08:00 - 14:00

  Csütörtök: 09:00 - 19:00

  Péntek: 08:00 - 19:00

  Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

  Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

  Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

  Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

  info@mosolydental.hu

  Ossza meg másokkal is!

  mosolydental-logo-279

  Bemutatkozás

  Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

  Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

  Kövessen minket

  Elérhetőség

  1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

  +36 70 942 8789
  info@mosolydental.hu

  Rendelési idő
  Hétfő: 08:00 - 14:00
  Kedd: 09:00 - 19:00
  Szerda: 08:00 - 14:00
  Csütörtök: 09:00 - 19:00
  Péntek: 08:00 - 19:00

  Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva