Nem is gondolnánk, hogy a tartós és strapabíró kezelések egyik kulcsfontosságú hozzávalója - a magas szakmai tudás és a minőségi anyagok mellett - egy néhány centiméteres, kis méretű gumilepedő, amit kofferdamnak nevezünk!

Kozmetikai fogászatunkon a legtöbb kezelést úgynevezett kofferdam izolálásban végezzük, melyet az alábbiakban ezt mutatunk be részletesen.

Mit jelent a kofferdam izolálás?

A kofferdam izolálás a fog izolálását jelenti a kezelés idejére. Mitől szeretnénk a fogat elkülöníteni? A nedvességtől, a többi fogtól és a nyálkahártya valamint a száj többi részétől. Ezt egy kis méretű gumilepedő segítségével valósítjuk meg, melyet a fog köré rögzítünk.

Mi értelme, haszna van a kofferdam izolálásnak?

Általánosságban minden kompozit alapú tömőanyag érzékeny a nedvességre. Rendelőnkben kiváló minőségű tömőanyagot használunk a tömések elkészítésére. Kofferdám izolálással, vagyis a gumilepedő felhelyezésével fogtömés készítése során jobb tapadást érünk el azzal, hogyha a kötés idejére megóvjuk a tömőanyagot a nyáltól, nedvességtől.
Az eredmény így egy erősebben kötődő és tartósabb tömés lesz.

Összesítve - milyen kezelések közben szoktunk kofferdam izolálást végezni?

Kofferdam izolálás és amalgám tömés csere

Az amalgám tömés cserét azért emeljük ki, mivel az amalgám nehézfémet tartalmaz. A tömés eltávolításakor szeretnénk elkerülni azt, hogy a tömés darabkák a légutakhoz vagy a nyelőcsőhöz jussanak. Ebben van segítségünkre a kofferdam izolálás, aminek segítségével alaposan lezárhatjuk az utat az amalgám elől.

A Mosoly Dental Fogászaton lelkiismeretes, szakmailag magas színvonalú ellátást biztosítunk pácienseink számára. Lelkiismeretes és szakmailag ambiciózus, maximalista csapatunk célja, hogy annak is segítsünk örömmel mosolyogni, akinek most nyílik lehetősége arra, hogy elkezdjen foglalkozni a mosolyával, fogaival – mert ő is megérdemli!
Szeretettel várjuk pácienseink között!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén az alábbi elérhetőségeinken forduljon hozzánk bizalommal!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek