kozmetikai fogászat

Selfie férfi középkoru, orvos asszi PJ_20231201_2039_b

Szégyellek mások előtt beszélni, mosolyogni!

Ön is takargatja a fogait mosolygás, beszéd közben? Ha nem akkor biztosan látott már olyasvalakit, aki így tesz. Amikor valakinek felhívják a figyelmét arra, hogy kellemetlen a szájszaga, vagy csúnyák a fogai, rövidesen felveszi azt a szokást, hogy az egyik kezével eltakarja a fogait beszéd vagy mosolygás közben, nehogy mások lássák a fogait.
Az alábbi cikkben e jelenségnek járunk utána!

A neten böngészve hamar előkerül a jelenség: „Csúnyák a fogaim, szégyellek fogorvoshoz menni, mit tegyek?”

A szégyenérzet fokozatosan alakul ki és egy idő után képes megbénítani az ember tudatát, képtelenek leszünk cselekedni. Ennek oka valószínűleg a bizonytalanság és az érzés, hogy valami nem stimmel velem, pedig mindenki más olyan „rendben van”.

Milyen gondolatok járhatnak ilyenkor a fejünkben?

 • „Biztosan mindenki hülyének néz.”
 • „Nem érek annyit, mint mások.”
 • „Éreztetik, vagy úgy érzem, hogy velem valami nincs rendben.”
 • „Beszóltak a hiányosságom miatt.”

Hamar kialakul a száj eltakarós szokás, aminek a következménye a bezárkózás, valamint hogy nyilvános helyen csak így leszünk hajlandók beszélgetni.

A száj eltakarása ilyenkor egy jelzés arra, hogy egyedül vagyok a problémámmal. Eltakarom a számat, elbújok mögé. Szeretnék a lehető legkisebbre zsugorodni azért, hogy lehetőleg senki ne vegyen észre!

Mi a megoldás a száj eltakarása ellen?

Sajnos a tünetek nem oldódnak meg attól, hogy elfedjük őket. A kellemetlen lehelet akkor is érződik, ha eltakarjuk az arcunkat. A rossz fogak csak még tovább romlanak akkor, ha nem gondoskodunk a gyógyításukról!

Nézzünk hát szembe a problémával és álljunk a sarkunkra!

Nézzünk bele a tükörbe és vizsgáljuk meg alaposan a mosolyunkat!

Kérjük meg egy szerettünket, barátunkat, hogy őszintén mondja el, hogy milyen a leheletünk!

Ha megvan az első lépés, azaz elfogadtuk, hogy valami nem stimmel a fogainkkal vagy fogínyünkkel, akkor járjunk utána az interneten, keressünk egy olyan rendelőt, ahol kezelik ezt a problémát és válasszunk szimpatikus fogorvost!

Nézzük meg a többi munkatárs fotóját is, hogy kedvesnek, empatikusnak tűnnek-e, a rendelővel együtt.

Bátran hívjuk fel a rendelőt, mondjuk el, hogy nem szívesen mosolygunk vagy beszélgetünk társaságban és ennek a fogaink állapota az oka. Vázoljuk fel a panaszunkat és tegyük hozzá azt is, ha félünk a fogorvostól.

Így kellően tájékozott lehet a telefonban válaszoló munkatárs, akivel időpontot egyeztethetünk.

Amiben biztosak lehetünk:

-          A rendelőben azért dolgozunk, hogy segítséget nyújtunk és az elmondottak alapján kezelést vagy vizsgálatot javasoljunk.

-          A célunk az, hogy a félős páciensek egyre oldottabbak, bátrabbak legyenek.

-          Az egészségügyben nap mint nap találkozunk félénk, fogorvostól szorongó új páciensekkel, ez a fogászatban megszokott.

-          Nem létezik olyan titulus, hogy a világ legrondább fogai – mi azért dolgozunk, hogy megoldjuk ezeket a helyzeteket.

-          A kellemetlen lehelet elmúlik, nekünk a kiváltó okot kell megszüntetni.

E cikken keresztül is üzenjük a mosolyukat takargató pácienseknek, hogy vegyenek egy kis bátorságot, mi pedig szeretettel és empatikus hozzáállással várjuk őket a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton.

Küldjön nekünk üzenetet!


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-4

  Kozmetikai fogászati kezelések, szép mosoly a fiatalosabb külsőért

   

  Az életkor előrehaladtával a tükörbe pillantva észrevesszük arcunk változásait. Ez lelkileg megterhelő lehet mindannyiunk számára. Ilyenkor akaratlanul is elgondolkodunk azon, hogy mit tehetünk külsőnk fiatalos megőrzéséért? Még ha az éveket nem is fordíthatjuk vissza, hogyan lehet kifejező és elégedett külsőt öltenünk?

  A kozmetikai fogászatban egyre inkább elterjedtté válik a mosoly megfiatalítása. A módszer segítségével az elszíneződött, lekopott, megfakult mosoly visszaállítható eredeti állapotába. Hiszünk abban, sőt, pácienseink bizonyítják, hogy a megújult mosoly segítségével éveket tagadhatunk le a korunkból és a széles és bátor mosolygásnak köszönhetően az elkerülhetetlen öregedés is sokkal kellemesebben telik majd.
  Egy igazán szép, harmonikus mosoly elengedhetetlen a fiatalosság, önfeledt mosoly megőrzéséhez!

  Milyen tüneteket észlelhetünk magunkon az életkor előre haladtával?

  • Ahogy fent említettük, az évek során a fogak elszíneződhetnek (sőt, az életkor előrehaladtával ez nagyon gyakori), sárgás vagy szürkés árnyalatot ölthetnek.
  • Gyakran elkopnak az élek, emiatt a mosoly zártabb lesz, és ez sok ráncot okoz.
  • A régi, alászuvasodott, csúnya koronák, hidak már elavultak, érdemes ezeket kicserélni.
  • A fogkő, ínygyulladást okozhat, emiatt nem mosolygunk szívesen. Ez is öregíti a megjelenést.
  • Az elhanyagolt, régi fogpótlások, nem megfelelő szájhigiánia miatt akár kellemetlen lehelet is kialakulhat, ez tovább mélyíti „nem mosolygok, rossz kedvem van” ördögi körét.

  Fontos infó, hogy képesek vagyunk lelassítani ezeket a hatásokat fogaink megjelenésének élethű megváltoztatásával!

  Kozmetikai fogászat a fiatalosabb külsőért

  Vannak olyan pácienseink, akik azért keresnek meg minket, mert úgy érzik, hogy elérkezett az ideje mosolyuk megszépítésének!

  Milyen módszerekkel tudunk nekik segíteni?

  Fogkő eltávolítása:

  Az első lépés a szebb mosoly érdekében! A kezelés után a fogak makulátlanul tiszták lesznek! Ezt a tisztaságot otthoni fogmosással sajnos nem tudjuk elérni. A fogkő eltávolítás során eltávolítjuk a lerakódott fogkövet és elszíneződéseket.

  Fogfehérítés:

  A szép mosoly még szebb akkor, hogyha ragyogó fehér! Itt nem a csempefehér fogakra gondolunk, hanem a természetesen, fiatalosan fehér fogakra! A fogfehérítés lehet otthoni vagy rendelői, illetve ezek kombinációja. Bármelyiket választja páciensünk, mindenképpen kontrollált körülményeket és utasításokat nyújtunk a fogfehérítő alkalmazására vonatkozóan, ezért biztonságban érezheti magát. Az eredmény pedig magáért beszél!

  Fogtömések és fogpótlások – héjak, betétek, koronák

  Az igazán szép mosolyt egészséges fogak alkotják!
  A kozmetikai fogászatban arra törekszünk, hogy olyan töméseket és fogpótlásokat készítsünk, melyek tökéletesen illenek a szájba, a többi fog közé! Ezért különböző fájdalommentes eszközöket alkalmazunk, a lehető legjobb fogtechnikus mesterekkel dolgozunk együtt és időt adunk arra, hogy a pótlásokat bepróbáljuk a szájba.
  Mind szín, mind forma és illeszkedés szempontjából tökéletesnek kell lenniük!

  Hiányzó fogak pótlása

  A hiányos mosoly máris éveket öregít rajtunk!
  Fog implantátum segítségével, vagy hidak alkalmazásával pótoljuk a hiányzó fogakat, melyek a mosoly zónába esnek.
  Abban az esetben, ha lényeges számú fog hiányzik, esetleg teljes fogatlansággal állunk szemben, részleges vagy teljes fogsorokat készítünk.
  Érdemes átgondolni, hogy a meglévő fogsor mennyire illeszkedik a szájba, elégedettek vagyunk-e vele? Ma már lehetőség van implantátumon rögzülő, kivehető műfogsor készítésére is, hogy a rágás magabiztos legyen.

  Érdemes belevágni az öregedés elleni küzdelembe?

  Igen, és sosem késő elkezdeni!
  A Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton dolgozó lelkiismeretes és szakmailag ambiciózus, maximalista csapatunk célja, hogy annak is segítsünk örömmel mosolyogni, akinek most nyílik lehetősége arra, hogy elkezdjen foglalkozni a mosolyával, fogaival – mert ő is megérdemli!

  Pácienseink, akik megújult mosollyal jutalmazták meg magukat:

  elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-4
  elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental
  elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-3
  elotte-utana-teljes-szaj-porcelán-hej-mosolydental-2

  Küldjön nekünk üzenetet!


   Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
   Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

   foghuzas-mosolydental

   A mosoly, amit megérdemel

   Saját bőrünkön is tapasztaljuk, hogy az élet olykor olyan kihívásokat állít elénk, melyek mellett a tudatos fogápolásra nem mindig marad időnk. Hiába tudjuk, sokszor olvassuk, hogy milyen lényeges, mégis egy költözés, építkezés, huzamosabb felújítás, gyermek nevelése vagy betegség sok-sok energiát igénybe vesz, és ilyenkor magunkra és a fogápolásra kevesebb figyelem és energia jut. Sajnos a káros baktériumok ilyenkor is tevékenyek, a legyengült immunrendszer, a stressz pedig még inkább kedvez a káros folyamatok kialakulásának.

   Sosem késő foglalkozni a szájhigiéniával

   A sok-sok teendő mellett azonban eljön az idő, amikor lehetőség nyílik arra, hogy bepótoljuk a lemaradást: foglalkozzunk fogaink épségével és a megfelelő szájhigiéniával. Ilyenkor megfordulhat a fejünkben, hogy még jobban elodázzuk a vizsgálatokat: ezt azonban szakmabeliként nem javasoljuk! A szájhigiéniával sosem késő elkezdeni foglalkozni és sosem késő visszatérni az alapos fogmosáshoz és rendszeres szűrővizsgálatok elvégzéséhez! Rég nem járt fogorvosnál? 7 tippet adunk ahhoz, hogy megbarátkozhasson a fogászati kezelésekkel! Olvasnivaló: Szégyellek mások előtt beszélni, mosolyogni! A Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton dolgozó lelkiismeretes és szakmailag ambiciózus, maximalista csapatunk célja, hogy annak is segítsünk örömmel mosolyogni, akinek most nyílik lehetősége arra, hogy elkezdjen foglalkozni a mosolyával, fogaival – mert ő is megérdemli!

   Hogyan tudunk segíteni?

   Amennyiben nincs konkrét panasz, egy állapotfelmérésen felmérjük a fogak és az íny állapotát. Itt kialakítunk egy kezelési tervet részletes költségvetéssel, időpont tervezéssel együtt, ami mentén elindulhatunk az egészségesebb és szebb mosoly felé. Ha lehetőség van rá, több lehetséges megoldást is felkínálunk. Az állapotfelmérés nem lehet teljes digitális panoráma röntgenfelvétel nélkül: ez kendőzetlenül megmutatja a mélyben rejlő, esetleges elváltozásokat is, és góckutatásra is alkalmas. Ha leendő páciensünknek nem volt módja a rendszeres fogkőeltávolításra, és panaszmentes, az első kezelés, amit javaslunk, az ultrahangos szájhigiénés kezelés lesz, vagyis a fogkő alapos eltávolítása. Ezen alkalommal át tudjuk venni a szájápolás technikáit, mindezt személyre szabottan! Már a fogkő eltávolítása is óriási megkönnyebbüléssel szokott járni pácienseink számára, de ezután kezdődik a kezelés, a kozmetikai megújulás, a fogak egészségének visszaállítása! Mindegyik beavatkozás finom kezek között, szükség szerint érzéstelenítésben történik, melynek eredményeképpen páciensünk megkönnyebbülhet, hiszen volt alkalma lépéseket tenni a saját egészségéért és megszépült mosolyáért.

   Pácienseink néhány ide vonatkozó visszajelzése:

   "Életem legjobb fogorvosa, minden félelmem amit a fogászat iránt éreztem huss elszállt, mikor beültem a székébe. Roppant lelkiismeretes szuper csapat dolgozik itt. Csodálatos mosolyt varázsoltak nekem. Csak ajánlani tudom mindenkinek.😍❤️" - Oláh Ilona

   "Elképesztő szakértelem, kedvesség és bizalom árad minden ott dolgozóból. Mindenkinek bátran ajánlom, akinek eddig fogorvos fóbiája volt, itt garantáltan elmúlik majd! 🙂 ;)" - Béres Fanni

   "A legkedvesebb és legprofibb szakemberek, akikkel eddig találkoztam.🥰 Korábban nagyon féltem a fogorvostól, de mostmár több órás kezelést is simán kibírok, nekik köszönhetően. Szívből ajánlom őket mindenkinek, máshova már nem is mennék!💕" - Szedmák Alíz

   "Évek óta páciens vagyok a Mosoly Dentálban, nem véletlenül: a precízitás mellett, figyelmesség, igényesség és kedvesség fogad. Andi majd egy évtizede a fogorvosom, végtelenül nyugodt a kisugárzása, figyelmes és empatikus szakember. Adél szintúgy régóta a dentálhigiénikusom, nagyon családias és bizalmas légkörben érzem magam nála, mialatt a fogaim szépülnek a kezei alatt. A rendelőben modern kezelésekben részesülhetek. Mind emberként, mind szakemberként maximálisan elégedett vagyok és jó szívvel ajánlom a csapatot." - Timár Márta

   Elolvasom a többi véleményt is

   Ízelítőül néhány kezelésünk előtte és utána fotókon:

   lekopott-fogak-porcelan-hej-mosolydental-elotte-utana
   direkt-hej-fogszabalyozas-utan-mosolydental
   mosolydental-pocelan-hej--e-u11
   mosolydental-e-u1-femkeramia-hid-0430
   preskeramia-hej-lotte-utana-mosolydental-1211
   mosolydental-direkt-hej-e-u0701

   Megnézem a többi esetbemutatást is

   Szeretettel várjuk a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton, ahol ígéretünknek megfelelően kellemes körülmények között alkotjuk meg azt a mosolyt, amit Ön megérdemel!

   Kérdése merült fel?

   Hívjon minket mobilról egy kattintással:

   +36 70 942 8789

   Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

    Fogászati rendelőnk Budapesten

    A Mosoly Dental vezető orvosai Dr. Grosz János és Dr. Bernáth Vivien csapatukkal arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb beavatkozással tegyék ismét esztétikussá és egészségessé pácienseik mosolyát.

    Pácienseink boldog, magabiztos, kényelmes mosolya a mi legfőbb küldetésünk.
    A legmodernebb szakmai elvek alapján összeállított protokollt alkalmazunk minden egyes munkánk során. A beavatkozások tervezésekor két fontos szempontot tartunk szem előtt: a megfelelő rágófunkció elérését, a magas esztétikai eredmények mellett. Ezek kéz a kézben járnak, nincs egyik a másik nélkül legyen szó kisebb tömésekről, vagy implantátumokon rögzített fogpótlásokról.

    Rendelési idő és bejelentkezés

    Bejelentkezés:    Rendelés:

    Hétfő: 08:00 - 14:00

    Kedd: 09:00 - 19:00

    Szerda: 08:00 - 14:00

    Csütörtök: 09:00 - 19:00

    Péntek: 08:00 - 19:00

    Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

    Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

    Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

    Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

    info@mosolydental.hu

    Ossza meg másokkal is!

    mosolydental-logo-279

    Bemutatkozás

    Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

    Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

    Kövessen minket

    Elérhetőség

    1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

    +36 70 942 8789
    info@mosolydental.hu

    Rendelési idő
    Hétfő: 08:00 - 14:00
    Kedd: 09:00 - 19:00
    Szerda: 08:00 - 14:00
    Csütörtök: 09:00 - 19:00
    Péntek: 08:00 - 19:00

    Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva