Van, akinek ebben rejlik a vonzereje, mást pedig kifejezetten zavar a metszőfogai között kialakult rés, más szóval diastema. Amennyiben a harapási funkcióval egyébként minden rendben van (ezt is érdemes egy vizsgálaton felmérni!), a két első metszőfog közti rés zárása egyéni döntés.

Néhány világsztár, metszőfogaik közt nagyobbacska résekkel:

 • Madonna
 • Vanessa Paradis
 • Amy Winehouse
 • Brigitte Bardot
 • Anna Paquin
 • Elijah Wood
 • Chris Martin
 • Woody Harrelson
 • Eddie Murphy

Rés zárása direkt héj technikával

Zavarja a fogai közt kialakult tág rés?

Ha nem mer teli szájjal, fogakkal mosolyogni, ha beszéd közben kezét gyakran a szája elé emeli, akkor érdemes elgondolkodni a diastema zárásán.

A fogak közötti tág rés számos esetben zavaró lehet, befolyásolhatja a beszédet, hangképzést is. Kialakulhat veleszületett foghiány következtében, vagy foghúzás miatt.

Ráadásul a diastema sokszor nem csak az első metszőfogak között jelentkezik. Rágófogaknál az esztétikai kellemetlenség mellett az egészséges harapást is befolyásolja, ezért érdemes konzultáción megmutatni.

Megoldási lehetőségek a fogak közti tág rés megszüntetésére

Ma már számos megoldás áll rendelkezésre ahhoz, hogy a lehető legtermészetesebb módon, az ép foganyag kímélésével kisebbé varázsoljuk a zavaró rést.

Biztosra menne? Szeretné előre látni a végeredményt?

A diastema eltüntetése előtt is lehetőség van előre megtervezni a mosolyt, ha biztosra menne, ne hagyja ki!

Direkt héj – azonnal, egy ülésben

Amennyiben gyors és egyben szép megoldást szeretne, és az állapotfelmérésen megállapítható, hogy funkcionálisan is jó megoldás, a direkt héj jó választás a diastema megszüntetésére. Az ép foganyagot kímélő, esztétikus és akár egy ülésben elkészíthető.

A fogat esztétikusan, tömőanyag segítségével építjük fel úgy, hogy eltűnjön a zavaró rés. Az eredmény pedig teljesen természetes, élethű.

Tág fogrés (diastema) megszüntetése esztétikus préskerámia héjakkal

Esztétikus porcelán héj – leheletvékony, tökéletes esztétikájú, tartós megoldás

A korszerű, leheletvékony porcelán héjak esztétikája kimagasló.

Két ülésben készül el: első alkalommal megtörténik az előkészítés és a lenyomatvétel, a második alkalommal pedig a felhelyezés. A porcelán héj nem tartalmaz fémet. A vékonysága révén óvja a meglévő fogunkat, de emellett tartós is. Amennyiben a rés elegendő helyet biztosít, előfordul, hogy nincs szükség előkészítésre, vagyis semennyit nem kell elvenni a foganyagból.

Ha a rés eltüntetése mellett a fogak színének fehérítése a cél, ezt a megoldás is ajánljuk. A világsztárok mosolya is héjakkal készül, ettől olyan egészséges, fehér színű.

Fogak közti rések zárása porcelán héjakkal

Fémmentes koronák – cirkonkorona vagy préskerámia porcelán korona

Amennyiben a fogak egy része hiányzik, vagy nagyobb védelemre szorul, korona készítését javasoljuk a rések zárására. Tökéletes esztétikájú és hosszú távú megoldás a fogak védelmére.

Két ülésben készül, melyből az első a lenyomatvétel, a második a rögzítés. Koronakészítés előtt is lehetőség van előre megtervezni a mosolyt, hogy páciensünk olyan megoldást kaphasson a diastema zárására, amilyet megálmodott.

Fogszabályozás

Gyermekkorban, amennyiben a vizsgálat megállapítja, hogy funkcionálisan is szükséges a fogazati eltérések korrigálása, fogszabályozással is lehetőség van a fogak közti rések megszüntetésére. A fogszabályozás idejét a szakorvos a vizsgálatot követően állapítja meg.

A fentiekből látszik, hogy van megoldás arra, hogy a tág rések miatti kellemetlenség elmúljon. Tegye fel kérdését, jelentkezzen be konzultációra és megvizsgáljuk, majd megbeszéljük, hogy melyik megoldás lehet az Ön számára a legmegfelelőbb.

Szeretné eltüntetni a fogai közötti rést?
Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Küldjön nekünk üzenetet!


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek