A fogászati állapotfelmérésben óriási segítséget jelent, ha a fog olyan részeit is megvizsgálhatjuk, melyekhez szabad szemmel nem férünk hozzá.

Mit vizsgálhatunk digitális panoráma röntgenfelvételen?

- a fog gyökerét, - a foggyökér csúcsát, - a felszín alatti fogínyt, - a fogakat rögzítő csontállományt, - a bölcsességfogak helyzetét, - az esetleges fogászati gócot, - gyermekek esetén a tejfog alatti, még ki nem bújt maradó fogakat - fogak közötti szuvasságot Állapotfelméréskor, amennyiben páciensünk nem rendelkezik 3 hónapnál régebbi röntgenfelvétellel, digitális panoráma röntgent is készítünk. Segítségével tervezzük meg a kezelés folyamatát, a szükséges lépéseket és ha lehet, több megoldási lehetőséget is felajánlunk. Fontos kiemelni, hogy attól, hogy nem fáj a fogunk, még lappanghat olyan fogászati, ki nem kezelt probléma, melyet röntgenfelvétellel felfedezhetünk és időben kezelhetünk, ezzel megakadályozva a fogfájást!

Mivel jár, veszélyes-e a digitális panoráma röntgen készítése?

A modern fogászati röntgenkészülékek minimális sugárterheléssel járnak. Készítésekor a páciens mellkasát ólomköpennyel védjük, mindössze annyit kérünk, hogy a fejmagasságban lévő ékszereket távolítsa el (nyaklánc, fülbevaló, és ha lehet, piercing).

Várandós kismama és fogászati röntgen

Várandós kismamák esetén magzatvédelmi okból nem készítünk digitális röntgenfelvételt, ezért ha várandós, kérjük mindenképpen jelezze! Amennyiben digitális panoráma röntgenfelvétel iránt érdeklődik, és szeretné feltérképeztetni fogai állapotát, kozmetikai fogászatunkon szeretettel várjuk!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek