Apróbb esztétikai vagy funkcionális változtatás szükséges a metszőfogon? Idáig nem mert belevágni a fog formájának helyreállításába vagy tökéletesítésébe, mert olyan megoldást keresett, ami teljesen természetesnek hat?

Azonnali megoldás a frontfog apróbb hibáinak megszüntetésére

A direkt héj nagy előnye, hogy egyből, az elkészülése napján használható. A kerámia héjak rendkívül esztétikusak, de fogtechnikus munkáját igényli az elkészítésük. A direkt héj esetén a fogorvos egy ülésben, a székben ülve, úgynevezett rétegezéssel készíti el, építi fel a páciens direkt héját. Az egyes rétegek fényre kötnek, speciális lámpa fényénél másodpercek alatt megszilárdulnak. A rétegezésnek köszönhetően olyan színeket és anyagokat alkalmazhat a fogorvos, ami tökéletesen harmonizál a kezelt és a szomszédos fogakkal. A belső rétegek általában tömörebb színűek, kifele haladva pedig egyre nagyobb áttetszőséggel bírnak. Ez utóbbi transzlucenciának nevezzük, és nagy szerepe van abban, hogy élethű eredményt kapjunk. Fogzománc hiba esetén is megoldást jelenthet a direkt héj...

Íme néhány megoldás a direkt héj segítségével:

Mosolykorrekció direkt héjjal
Fogszín és zománchiba korrekció direkt héjakkal
Zománchiba korrekció
Rések zárása

Az én problémámra is megoldás lehet a direkt héj?

Ezt fényképről vagy látatlanban sajnos nem lehet megmondani. Ha a fogból például csak egy kis darab törött le, de a röntgenfelvételen kiderül, hogy kiterjedt szuvassággal állunk szemben, abban az esetben a szuvasodás kezelése után lehet megmondani, hogy mennyi foganyag maradt, és ehhez lehet-e direkt héjat alkalmazni.

Éppen ezért nagyon fontos a rendszeres fogorvosi vizsgálat, hogy a problémákat minél előbb nyakon csípjük és csak kis eltéréseket kelljen korrigálni. Természetesen fogorvoshoz fordulni sosem késő, a halogatással az egészségünket kockáztatjuk.

Szeretné, hogy mosolyát élethű megoldással alakítsuk ki? Szeretettel várjuk kozmetikai fogászati rendelőnkben!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek