Esztétikai fogászat

hej

Szégyellek mások előtt beszélni, mosolyogni!

Ön is takargatja a fogait mosolygás, beszéd közben? Ha nem akkor biztosan látott már olyasvalakit, aki így tesz. Amikor valakinek felhívják a figyelmét arra, hogy kellemetlen a szájszaga, vagy csúnyák a fogai, rövidesen felveszi azt a szokást, hogy az egyik kezével eltakarja a fogait beszéd vagy mosolygás közben, nehogy mások lássák a fogait.
Az alábbi cikkben e jelenségnek járunk utána!

A neten böngészve hamar előkerül a jelenség: „Csúnyák a fogaim, szégyellek fogorvoshoz menni, mit tegyek?”

A szégyenérzet fokozatosan alakul ki és egy idő után képes megbénítani az ember tudatát, képtelenek leszünk cselekedni. Ennek oka valószínűleg a bizonytalanság és az érzés, hogy valami nem stimmel velem, pedig mindenki más olyan „rendben van”.

Milyen gondolatok járhatnak ilyenkor a fejünkben?

 • „Biztosan mindenki hülyének néz.”
 • „Nem érek annyit, mint mások.”
 • „Éreztetik, vagy úgy érzem, hogy velem valami nincs rendben.”
 • „Beszóltak a hiányosságom miatt.”

Hamar kialakul a száj eltakarós szokás, aminek a következménye a bezárkózás, valamint hogy nyilvános helyen csak így leszünk hajlandók beszélgetni.

A száj eltakarása ilyenkor egy jelzés arra, hogy egyedül vagyok a problémámmal. Eltakarom a számat, elbújok mögé. Szeretnék a lehető legkisebbre zsugorodni azért, hogy lehetőleg senki ne vegyen észre!

Mi a megoldás a száj eltakarása ellen?

Sajnos a tünetek nem oldódnak meg attól, hogy elfedjük őket. A kellemetlen lehelet akkor is érződik, ha eltakarjuk az arcunkat. A rossz fogak csak még tovább romlanak akkor, ha nem gondoskodunk a gyógyításukról!

Nézzünk hát szembe a problémával és álljunk a sarkunkra!

Nézzünk bele a tükörbe és vizsgáljuk meg alaposan a mosolyunkat!

Kérjük meg egy szerettünket, barátunkat, hogy őszintén mondja el, hogy milyen a leheletünk!

Ha megvan az első lépés, azaz elfogadtuk, hogy valami nem stimmel a fogainkkal vagy fogínyünkkel, akkor járjunk utána az interneten, keressünk egy olyan rendelőt, ahol kezelik ezt a problémát és válasszunk szimpatikus fogorvost!

Nézzük meg a többi munkatárs fotóját is, hogy kedvesnek, empatikusnak tűnnek-e, a rendelővel együtt.

Bátran hívjuk fel a rendelőt, mondjuk el, hogy nem szívesen mosolygunk vagy beszélgetünk társaságban és ennek a fogaink állapota az oka. Vázoljuk fel a panaszunkat és tegyük hozzá azt is, ha félünk a fogorvostól.

Így kellően tájékozott lehet a telefonban válaszoló munkatárs, akivel időpontot egyeztethetünk.

Amiben biztosak lehetünk:

-          A rendelőben azért dolgozunk, hogy segítséget nyújtunk és az elmondottak alapján kezelést vagy vizsgálatot javasoljunk.

-          A célunk az, hogy a félős páciensek egyre oldottabbak, bátrabbak legyenek.

-          Az egészségügyben nap mint nap találkozunk félénk, fogorvostól szorongó új páciensekkel, ez a fogászatban megszokott.

-          Nem létezik olyan titulus, hogy a világ legrondább fogai – mi azért dolgozunk, hogy megoldjuk ezeket a helyzeteket.

-          A kellemetlen lehelet elmúlik, nekünk a kiváltó okot kell megszüntetni.

E cikken keresztül is üzenjük a mosolyukat takargató pácienseknek, hogy vegyenek egy kis bátorságot, mi pedig szeretettel és empatikus hozzáállással várjuk őket a Mosoly Dental Kozmetikai Fogászaton.

Küldjön nekünk üzenetet!


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  ama

  Fémkerámia korona, híd

  Fémvázas koronákat évtizedek óta alkalmaznak a fogászatban. Bár azóta modernebb megoldások is elterjedtek, a fémkerámia még mindig kedvelt és keresett megoldás. Rendelőnkben is alkalmazzuk, igaz, új köntösben, új szempontok alapján.

  Megújult fémkerámia korona, híd – miben más, mint régen?

  A több évtizedes tapasztalat a fémkerámia fogpótlásokkal lehetővé tette azt, hogy tökéletesítsünk az alkalmazásukon!

  Régi koronáknál például jellemző, hogy kinézetre csempefehérek, itt-ott átüt rajtuk a fémváz színe. Ma már azonban több rétegben történik a leplezés, vagyis a korona formájának kialakítása, valamint a modern festési eljárásoknak köszönhetően nem kell attól tartani, hogy nagyon mű lesz a hatás.

  A régi fémvázas fogpótlásoknál jellemző volt az is, hogy nem záródtak tökéletesen a foghoz és egy idő után elkezdték irritálni a fogínyt: az íny a korona körül vörösessé, gyulladttá változott, felhúzódott és a korona fogíny felőli részénél szürke ínyszél alakult ki. A fogorvosi szakma fejlődésével azonban ma már vállasan alakítjuk ki a fogpótláshoz a fogat. Ez azt jelenti, hogy a korona egy peremre, vállra „ül rá”, ezáltal pontosabban záródik, nem irritálja a fogínyt és nem alakul ki a szürke ínyszél. Valamint a fognyakra egy speciális kerámia réteg kerül, ami teljesen elfedi a régi szürkeséget.

  Régen a széli záródás sem volt olyan pontos mint most: nem is lehetett, mert nem alkalmaztak olyan szintű nagyítást, mint ma. A mai, többszörös nagyításban végzett fog előkészítésnek és a precíz fogtechnikusi szakmai és technikai háttérnek, precíz megmunkáló eszközöknek köszönhetően nagyon nagy pontossággal készülnek a fémkerámia koronák is.

  Mikor alkalmazzuk a fémkerámia koronákat a Mosoly Dental rendelőjében?

  • Kedvezőbb az áruk és sokoldalú alkalmazhatóságuk miatt a fémkerámia koronák valószínűleg sokáig velünk maradnak.
  • Elsősorban hátsó, rágó fogaknál szívesen alkalmazzuk
  • Hátsó régióban található híd esetén is, ahol túlságosan nagy a fesztávolság és emiatt például a cirkóniumkerámia nem jöhet szóba.
  • Fog implantátum esetén is, több páciensünk is szívesen választja a fémkerámia koronát.
  • Ahol nagyobb rágóerővel találkozunk, erősebb rágással rendelkező páciensek híd pótlásánál. ( Mivel a fémkerámiának nagy előnye, hogy nem csak erős, de rugalmas is, vagyis nem törik el, inkább hajlik, ellentétben a cirkonnal, ami bár erős, nem rugalmas, vagyis nagyobb fesztávú hidaknál törhet.)

  Összefoglalva, a fémkerámia korona és híd régi, jól bevált és tartós megoldás, melyet újragondolva és a megfelelő funkciók ellátására a mai napig szívesen alkalmazunk!
  Kozmetikai fogászatunkon a rágást, harapást és az esztétikát figyelembe véve tökéletesítjük mosolyát. Szeretettel várjuk rendelőnkben!

  Küldjön nekünk üzenetet!


   Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
   Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

   1500-atalakitas

   Mosoly átalakítás, tervezéssel

   Világszerte, így hazánkban is rengeteget számít a jó megjelenés, a megnyerő külső és a szép mosoly. Sajnos nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy természetesen szép formájú és állású fogakkal születtek, vagyis azt, hogy mosolyuk harmonikus lenne. Legtöbb páciensünknek a fogszabályozás megoldja a fogak harmonizálásának problémáját, de a nem megfelelő fogformákon, letört, vagy elszíneződött fogakon a fogszabályozás sem segíthet. Mindenképp esztétikai fogorvos specialistára van szükség még gyakran a fogszabályzó kezelés után is.

   Mi is a mosoly átalakítás?

   Komplex kezelések eredménye, melynek célja a páciens mosolyának újjáalakítása, a különböző arc arányok, formák, méretek, íny és ajak összességének harmonizálásával. A mosoly átalakítást minden esetben a fogorvos- fogtechnikus team közös munkájaként egy komplex tervezés előzi meg.

   Kinek van szüksége mosoly átalakításra?

   Mosoly átalakításra azoknak van szüksége, akik különböző esztétikai okok miatt elégedetlenek a mosolyukkal és megszületik bennük az igény egy szebb mosoly iránt.

   Az alábbi okok ide sorolhatók:

   • Fogak tartós elszíneződése

   • Torlódott fogak

   • Letört, erősen destruálódott fogak

   • Erősen kopott, magasságukat elveszített fogak

   • Ínymosoly / Gummy smile

   Kezdeti lépések a mosoly átalakításban

   A legelső és egyik legfontosabb lépés az első konzultáció alkalmával tisztázni a páciens igényeit, elképzeléseit a számára ideális mosoly átalakítást.

   Minden arc, minden fogforma más, úgy ahogy minden elképzelés és elvárás is. A cél azokat az személyes igényeket és jegyeket is megtalálni és a mosolyban átalakítani, amik egyedivé teszik viselőjüket. Ehhez nélkülözhetetlen a fogorvos-fogtechnikai team együttműködése és az összehangolt kommunikáció a közös munka során.

   Mosoly átalakítás, mosolytervezéssel

   1. A beszélgetés utáni első lépésként egy fotósorozat készül a páciensről, mely az egyik leglényegesebb lépés a mosolytervezés és mosoly átalakítás során. Ezek a képek hivatottak mutatni mind az arc esztétikáját, szimmetriáját, asszimmetriáját mind a fogak formáját és azoknak a harmonikus elhelyezkedésétől való eltéréseit. Ezek összessége befolyásolja a tervezett mosoly átalakítást.

   2. A tervezéshez nélkülözhetetlen egy pár megfelelő lenyomat, amely fontos kiindulópontként szolgál a harapás elemzésében és a későbbi megoldási alternatívák tekintetében.

   3. Ezek alapján fogtechnikai laboratóriumban készül viaszból a tervezett mosoly, melyet könnyedén átmásolunk ideiglenes anyagokkal a szájba is.

   4. Anélkül, hogy előzetesen hozzáértünk volna a fogak felszínéhez az ideiglenesen átalakított mosolyon minden apró részlet formázható, változtatható. Így, a páciens nem csak egy képet kap, de egy érzetet is, a készülő mosoly átalakításról.

   5. Amennyiben a páciens elégedett a látott eredménnyel, a mosoly átalakítás pontosan ugyanolyanra készíthető a fogtechnikus által, mint az előzetes minta.

   Mosoly átalakítás típusai

   Az átalakítás típusa mindig a meglévő problémától függ. Mindig a kisebb beavatkozások felől haladunk a komplexebbek felé:

   1. Az ínymosoly nagyon sokaknak jelent problémát. Egy szimpla eljárás során, az egyszerűbb esetek könnyedén orvosolhatók, minimális íny eltávolítással.

   2. A szélesebb típusú ínymosoly esetén is gyorsan orvosolható a probléma, egy speciális ajak-esztétikai beavatkozással kombinálva az előző eljárást.

   3. A torlódott fogak estén mindig a fogszabályozás a legfinomabb mosoly átalakítás.

   4. Előfordulhatnak a torlódott fogak kapcsán is olyan helyzetek, amikor a fogszabályozás valamilyen oknál fogva akadályoztatott. Ezekben az esetekben alkalmazható az instant fogszabályozás technikája, mely a mosoly átalakításával harmonikus mosolyt eredményez.

   5. Fogfehérítés okán is végzünk mosoly átalakítást. Számos esetben azonban a sima fogfehérítési eljárások nem jelentenek tartós, vagy akár rendkívüli helyzetben, semmilyen megoldást. Ilyenkor a mosoly átalakítás eszközeként elsősorban porcelán héjakkal borítjuk a fogfelszíneket.

   6. Gyakran fogszabályozás után is szükséges a mosoly korrigálása, bár ilyenkor leggyakrabban az átalakítás már csak egy-egy fogat érint.

   7. Hiányzó fogak estén már implantátumokat, koronákat és hidakat használunk a mosoly átalakítására.

   8. Erősen lekopott fogaknál pedig leggyakrabban a teljes száj átalakítása szükséges ahhoz, hogy a legtökéletesebb mosolyt és funkciót érjük el.

   Kérdése merült fel?

   Hívjon minket mobilról egy kattintással:

   +36 70 942 8789

   Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

    Ossza meg másokkal is!

    mosolydental-logo-279

    Bemutatkozás

    Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

    Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

    Kövessen minket

    Elérhetőség

    1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

    +36 70 942 8789
    info@mosolydental.hu

    Rendelési idő
    Hétfő: 08:00 - 14:00
    Kedd: 09:00 - 19:00
    Szerda: 08:00 - 14:00
    Csütörtök: 09:00 - 19:00
    Péntek: 08:00 - 19:00

    Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva