Fogászati állapotfelmérés

Mi az a fogászati állapotfelmérés? Általánosságban minden fogorvosi kezelés egy állapotfelméréssel kezdődik. Ennek alkalmával a kezelőorvos szűrővizsgálatot végez, mely után felállítja a diagnózist és kezelési tervet ad a páciensnek.

Mit jelent nálunk az állapotfelmérés?

A nálunk történő állapotfelmérés alkalmával első lépésként figyelmesen végighallgatjuk pácienseinket az esetlegesen meglévő panaszaikról, problémáikról. Az állapotfelmérést ezekre fókuszálva végezzük el, ami tulajdonképpen egy mindenre kiterjedő teljes körű szájüregi vizsgálatot jelent. Emellett digitális panoráma röntgenfelvételt is készítünk. A komplex állapotfelmérés eredményeképpen fény derül a meglévő problémákra, és a megbúvó gyulladásokra/gócokra is.

Mi szükséges egy jó fogászati állapotfelméréshez?

Legtöbbször panorámaröntgen elkészítését javasoljuk kiindulásként, mely megbízható segítséget nyújt a pontos diagnózis felállításához.
Nagyon gyakran javasolt a dentálhigiéniai kezelés már az állapotfelmérést megelőzően. Ennek oka, hogy a meglévő elszíneződések, fogkövek megtévesztő diagnózishoz vezethetnek.
A megfelelő kommunikáció és az általa kialakuló szimpátia nélkülözhetetlen az erős orvos-páciens bizalmi viszony megszületéséhez. Ez leggyakrabban már az első találkozásnál eldől.

Állapotfelmérés alkalmával mire számíthat?

1. Fő panaszok áttekintése: első, és egyben legfontosabb lépésként mindig az aktuális probléma felderítésére koncentrálunk az állapotfelmérés legelején.

2. Teljes körű szájüregi szűrővizsgálat: mely felmérés kiterjed a fogak, állcsontok, nyálkahártyák, nyelv, garat, szájpadlás, nyirokcsomók és az arc külső-belső képleteinek vizsgálatára is.

3. Szájüreg egészségi állapotának kielemzése: ebben a szakaszban történik a legfontosabb dolog; az elkészült diagnózist, valamint a kezelési sorozatot a páciensnek mindenképpen meg kell értenie. E nélkül nem jöhet létre jó fogorvos-páciens bizalmi viszony.

4. Kezelési terv készítése, árajánlattal: miközben pácienseinkkel átbeszéljük a kezelési terv menetét, aközben elkészül a teljes kezelési terv a részletes árajánlattal.

Változhat-e a kezelési terv?

Természetesen igen. Gyakran előfordul, hogy az állapot felméréshez képest apró eltérések lesznek a ténylegesen elvégzett kezelések, valamint a kiadott kezelési terv között. Ez abból adódik, hogy fogorvosként élő emberi szervezettel dolgozunk, és nem gépekkel. Ilyenkor végtelen sok, állandóan változó egyéni faktor szólhat közbe, a szervezet válaszreakciójától kezdve a gyógyulási hajlamon át, a különböző allergiákig.
Minden kiadott kezelési tervünk és árajánlatunk 3 hónapig érvényes. 3 hónap eltelte után a változó tényezők okán, akár teljesen érvényét vesztheti a kiadott terv.

Mi a lényege az állapotfelmérésnek?

Az állapotfelmérésnek ugyanolyan mértékben kell maximálisan szakmainak lennie, mint maximálisan empatikusnak és emberinek. Ez a kettő elválaszthatatlan része a jó fogorvos-páciens viszony kialakulásának, a szakmai munka megkezdésének.

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


  Fogászati rendelőnk Budapesten

  Dr. Ozsvár Andrea vagyok, a Mosoly Dental ügyvezető tulajdonosa. Sok szeretettel várjuk kollégáimmal együtt Budapesten, az V. kerületben. Specialitásunk az esztétikai fogászat, a mosolytervezés, de általános fogászati problémákban is állunk rendelkezésére. MOSOLYT VARÁZSOLUNK AZ ARCÁRA - Mosoly Dental

  Rendelési idő és bejelentkezés

  Rendelés:

  Hétfő: 09:00 - 14:00

  Kedd: 09:00 - 15:00

  Szerda: 09:00 - 14:00

  Csütörtök: 09:00 - 19:00

  Péntek: 09:00 - 19:00

  Bejelentkezés:+36 70 942 8789

  Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

  Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

  Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

  Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

  info@mosolydental.hu

  Ossza meg másokkal is!

  mosolydental-logo

  Bemutatkozás

  Fogászati rendelőnk Budapesten, az V. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

  Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

  Kövessen minket

  Elérhetőség

  Budapest, V. kerület, Váci utca 9. 1/1.

  +36 70 942 8789
  info@mosolydental.hu

  Rendelési idő
  Hétfő: 09:00 - 14:00
  Kedd: 09:00 - 15:00
  Szerda: 09:00 - 14:00
  Csütörtök: 09:00 - 19:00
  Péntek: 09:00 - 19:00

  Copyright 2019 ©  Minden jog fenntartva