Mi az a fogászati állapotfelmérés? Általánosságban minden fogorvosi kezelés egy állapotfelméréssel kezdődik. Ennek alkalmával a kezelőorvos szűrővizsgálatot végez, mely után felállítja a diagnózist és kezelési tervet ad a páciensnek.

Mit jelent nálunk az állapotfelmérés?

A nálunk történő állapotfelmérés alkalmával első lépésként figyelmesen végig hallgatjuk pácienseinket az esetlegesen meglévő panaszaikról, problémáikról. Az állapotfelmérést ezekre fókuszálva végezzük el, ami tulajdonképpen egy mindenre kiterjedő teljes körű szájüregi vizsgálatot jelent. Emellett digitális panoráma röntgenfelvételt is készítünk. A komplex állapotfelmérés eredményeképpen fény derül a meglévő problémákra, és a megbúvó gyulladásokra/gócokra is.

Rég nem járt fogorvosnál? 7 tippet adunk ahhoz, hogy megbarátkozhasson a fogászati kezelésekkel!

Mi az, ami zavarja a mosolyában? 

Mi szükséges egy jó fogászati állapotfelméréshez?

Legtöbbször panorámaröntgen elkészítését javasoljuk kiindulásként, mely megbízható segítséget nyújt a pontos diagnózis felállításához.
Nagyon gyakran javasolt a dentálhigiéniai kezelés már az állapotfelmérést megelőzően. Ennek oka, hogy a meglévő elszíneződések, fogkövek megtévesztő diagnózishoz vezethetnek.
A megfelelő kommunikáció és az általa kialakuló szimpátia nélkülözhetetlen az erős orvos-páciens bizalmi viszony megszületéséhez. Ez leggyakrabban már az első találkozásnál eldől.

 

 

Állapotfelmérés alkalmával mire számíthat?

1. Fő panaszok áttekintése: első, és egyben legfontosabb lépésként mindig az aktuális probléma felderítésére koncentrálunk az állapotfelmérés legelején.

2. Teljes körű szájüregi szűrővizsgálat: mely felmérés kiterjed a fogak, állcsontok, nyálkahártyák, nyelv, garat, szájpadlás, nyirokcsomók és az arc külső-belső képleteinek vizsgálatára is.

3. Szájüreg egészségi állapotának kielemzése: ebben a szakaszban történik a legfontosabb dolog; az elkészült diagnózist, valamint a kezelési sorozatot a páciensnek mindenképpen meg kell értenie. E nélkül nem jöhet létre jó fogorvos-páciens bizalmi viszony.

4. Kezelési terv készítése, árajánlattal: miközben pácienseinkkel átbeszéljük a kezelési terv menetét, aközben elkészül a teljes kezelési terv a részletes árajánlattal.

Begyulladt a foga, fogínye? Itt olvashat erről bővebben...

Változhat-e a kezelési terv?

Természetesen igen. Gyakran előfordul, hogy az állapot felméréshez képest apró eltérések lesznek a ténylegesen elvégzett kezelések, valamint a kiadott kezelési terv között. Ez abból adódik, hogy fogorvosként élő emberi szervezettel dolgozunk, és nem gépekkel. Ilyenkor végtelen sok, állandóan változó egyéni faktor szólhat közbe, a szervezet válaszreakciójától kezdve a gyógyulási hajlamon át, a különböző allergiákig.
Minden kiadott kezelési tervünk és árajánlatunk 3 hónapig érvényes. 3 hónap eltelte után a változó tényezők okán, akár teljesen érvényét vesztheti a kiadott terv.

Mi a lényege az állapotfelmérésnek?

Az állapotfelmérésnek ugyanolyan mértékben kell maximálisan szakmainak lennie, mint maximálisan empatikusnak és emberinek. Ez a kettő elválaszthatatlan része a jó fogorvos-páciens viszony kialakulásának, a szakmai munka megkezdésének.

Ide kattintva olvashat a mosolyról, amit minden páciensünk megérdemel 🙂

Olvasnivaló: Szégyellek mások előtt beszélni, mosolyogni!

Online fogorvosi konzultáció

Abban az esetben, ha leendő páciensünk külföldön vagy a rendelőtől távolabb él, és szeretné a kezeléseit előre megterveztetni, online konzultációra is lehetőség van!

Ennek feltétele egy korábban elküldött, 6 hónapnál nem régebbi digitális panoráma röntgen vagy 3D CBCT felvétel.

Az online konzultáció fogorvossal vagy az adott szakág orvosával (pl. implantológus, parodontológus, szájsebész) történik, előre egyeztetett időpontban.
A konzultáción a kolléga kielemzi a kapott felvételt és megbeszélik a felmerülő kérdéseket, a kezelés ütemezését és költségeit, melynek ismeretében páciensünk tervezheti a Budapestre utazását.

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek