Harapási rendellenesség, kusza fogak esetén a legjobb megoldás a fogszabályozás – de sokan szeretnék ezt elkerülni. Tapasztalataink szerint gyermekkori, nem teljesen sikerült fogszabályozás miatt nem mernek belevágni, vagy felnőttként ódzkodnak a fogszabályozástól.
Érdemes tudni, hogy funkcionálisan és esztétikailag a legtökéletesebb megoldás egy jól sikerült fogszabályozás, majd – amennyiben a fogak formája megkívánja – a héjak alkalmazása.
De ha páciensünk nem szeretné elkezdni a fogszabályozást, gyakran tökéleteshez közeli megoldást tudunk alkotni héjak segítségével is, mely bizonyos esetekben a fogszabályozás alternatívája lehet.

Milyen esetekben alkalmazhatók a héjak a fogszabályozás alternatívájaként?

1. A fogak közti tág rés (diastema) megszüntetésére
2. Kusza fogak formájának kiegyenlítésére
3. Torlódott, ferdén kinőtt fog állásának korrigálására
4. Lecsökkent harapási magasság helyreállítására
5. Erősen lekopott fogak helyreállítására

Kiemeljük, hogy a héjak alkalmazása előtt alapos szájvizsgálatra van szükség ahhoz, hogy megállapíthassuk, hogy valóban eredményes és tartós lehet-e a fogszabályozást helyettesítő kezelés.

Hány fog esetén lehet a megoldást alkalmazni?

Egy fogtól több fogig, akár az egész állcsontra alkalmazhatjuk. A siker attól függ, hogy mekkora harapási eltéréssel találkozunk. Előfordulhat, hogy csak fogszabályozással együtt lesz sikeres a kezelés.

Mennyi idő az elkészülése?

Akár a szájvizsgálatot követő alkalommal elkészülhetnek a héjak, amennyiben direkt héjról van szó. Abban az esetben, ha préskerámia héj alkalmazása mellett döntünk, általában két –három találkozás szükséges.

Néhány eset, amikor fogszabályozás helyett héjakat alkalmaztunk:

mosolydental-elotte-utana-preskeramia-korona-hej1
direkt-hej-mosolydental-elotte-utana
fogszabalyozas-helyett-direkt-hej-mosolydental-elotte-utana
mosolydental-direkt-hej-diastema-zaras--e-u11

Amennyiben Ön is kíváncsi arra, hogy megoldható-e a problémája fogszabályozás nélkül, kérjük, forduljon hozzánk az alábbi elérhetőségeken:

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek