Implantátumos fogpótlások

Manapság a foghiányok pótlására legkorszerűbb megoldás az implantátumok beültetése. A beültetés a fog gyökéri részét pótolja, a fog koronájának pótlása leggyakrabban a gyógyulási idő után történik. Különféle variációk közül részletes előzetes tervezés alapján a kezelőorvos a pácienssel egyetértésben választja ki a legmegfelelőbb fogpótlás típust.

Mi az implantátumos fogpótlás?

Implantátumos fogpótlásnak nevezzük azt a fixen rögzített, vagy kivehető fogpótlást, mely az implantátumon/implantátumokon rögzül.

Implantátumos fogpótlások felépítése

Legmegbízhatóbb implantátumok kétfázisúak közé tartoznak. Ez azt jelenti, hogy első fázisban a fog gyökéri része kerül beültetésre. A gyógyulási idő letelte után a második fázis részeként egy felépítmény rész és egy koronai rész kerül pótlásra. Így a három rész együttesen alkotja a teljes implantátumos fogpótlást.

Mikor ajánlott implantátumos fogpótlást készíttetni?

Már egy fog hiánya esetén is ajánlott implantátumos fogpótlást készíttetni, kifejezetten akkor, ha a hiányt határoló fogak teljesen egészségesek. Másik megoldás ilyenkor a híd készítése lehet, ami azonban a hiányt határoló fogak csiszolásával jár. Leginkább indikált implantátumos fogpótlás alkalmazása a sorvégi, azaz utolsó fogak hiányának előfordulásakor, hiszen ilyenkor másodlagos választásként csak a kivehető pótlások jöhetnek szóba.

Arról, hogy hidat vagy implantátum beültetést érdemes-e választania, itt olvashat bővebben.

Amennyiben tart az implantátum beültetéstől, ezt a cikket érdemes elolvasnia: Fél a fog implantátum beültetésétől? Járjuk körül a félelmeket!

Milyen fajta implantátumos fogpótlások léteznek?

 • Fix implantátumos fogpótlások:. A fix implantátumos fogpótlások két módon rögzülhetnek; lehetnek ragasztottak, vagy csavarozhatóak. Rendelőnkben a csavarozható verziót részesítjük előnyben, mert azok a fogpótlás rongálása nélkül eltávolíthatók, illetve ha a későbbiekben probléma adódna, az könnyen orvosolható.
 • Kivehető implantátumos fogpótlások: A kivehető implantátumos fogpótlásoknak is van fix része, retenciója, mely a foggyökér implantátumokon rögzül. A pótlás felső része azonban kivehető, így a legnagyobb előnye a jó tisztíthatósága.

Implantátumos fogpótlások fajtái:

 1. Koronák,
 2. Hidak,
 3. Körhidak
 4. Stéges fogpótlások
 5. Retención rögzülő kivehető fogpótlások

Mennyire időtállóak az implantátumos fogpótlások azaz min múlik az implantátumos fogpótlások időtállósága?

 1. Kezeléseket végző orvos, orvosok szakértelmén
 2. Páciens biológiai típusán. (Gyógyulási hajlam, íny biotípusán. Amennyiben az implantátum beültetése után nem megfelelő mennyiségű a feszes íny az implantátum mellett, úgy biztosan szükség lesz annak pótlására.)
 3. Megfelelő edukáción a tisztítással kapcsolatban (implantátumos fogpótlás átadásánál kell részletesen megmutogatni a helyes tisztítási mechanizmust)
 4. Otthoni rendszeres, precíz tisztításon. Pácienseinknek fontos megértenie azt, hogy az otthoni precíz tisztítás a legfontosabb dolog amit azért tehetnek, hogy implantátumos fogpótlásuk a lehető legidőtállóbb maradjon.

Rendelőnkben Straumann prémium implantátummal dolgozunk. Ismerje meg ezt a típust még jobban!

A hiányzó fogak pótlásáról itt olvashat bővebben...

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  Fogászati rendelőnk Budapesten

  A Mosoly Dental vezető orvosai Dr. Grosz János és Dr. Bernáth Vivien csapatukkal arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb beavatkozással tegyék ismét esztétikussá és egészségessé pácienseik mosolyát.

  Pácienseink boldog, magabiztos, kényelmes mosolya a mi legfőbb küldetésünk.
  A legmodernebb szakmai elvek alapján összeállított protokollt alkalmazunk minden egyes munkánk során. A beavatkozások tervezésekor két fontos szempontot tartunk szem előtt: a megfelelő rágófunkció elérését, a magas esztétikai eredmények mellett. Ezek kéz a kézben járnak, nincs egyik a másik nélkül legyen szó kisebb tömésekről, vagy implantátumokon rögzített fogpótlásokról.

  Rendelési idő és bejelentkezés

  Bejelentkezés:  Rendelés:

  Hétfő: 08:00 - 14:00

  Kedd: 09:00 - 19:00

  Szerda: 08:00 - 14:00

  Csütörtök: 09:00 - 19:00

  Péntek: 08:00 - 19:00

  Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

  Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

  Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

  Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

  info@mosolydental.hu

  Ossza meg másokkal is!

  mosolydental-logo-279

  Bemutatkozás

  Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

  Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

  Kövessen minket

  Elérhetőség

  1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

  +36 70 942 8789
  info@mosolydental.hu

  Rendelési idő
  Hétfő: 08:00 - 14:00
  Kedd: 09:00 - 19:00
  Szerda: 08:00 - 14:00
  Csütörtök: 09:00 - 19:00
  Péntek: 08:00 - 19:00

  Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva