Az interneten számtalan helyen kifejeződik a kusza fogak miatti aggodalom: viselője mennyire hatékonyan ismerkedhet, bátran mosolyoghat-e, vagy egyáltalán, rejtse el szabálytalan mosolyát a világ szeme elől?

Manapság az általános szépségideálhoz hozzátartozik a szabályos mosoly, de megfelelő önbizalom birtokában egyedi külsővel is lehet valaki népszerű – erre Madonna mosolya a klasszikus példa.

Mégis a legtöbb híresség előszeretettel tökéletesíti mosolyát. De a neten találhatunk bizonyítékokat arra, hogy nem mindenki születik tökéletes külsővel!

Íme néhány világsztár mosolya a fogászati beavatkozás előtt és után:

kusza-fogak-celeb1kusza-fogak-celeb2kusza-fogak-celeb6
kusza-fogak-celeb3kusza-fogak-celeb4kusza-fogak-celeb5
Képek forrása: hir.ma

Kezelési lehetőségek kusza fogak esetén:

A modern fogorvoslásban számos eszköz áll rendelkezése a mosoly megregulázására, ki kell hangsúlyozzuk, hogy mindezek alkalmazása az adott eltéréstől függ. Az első és legismertebb a fogszabályozás.

Fogszabályozás

Attól függően, hogy mekkora eltérésről van szó, szóba jöhet kivehető vagy rögzített készülék is. A rögzített készülékek ma már egyre divatosabbak, akár porcelán bracketeket is lehet választani, tehát ez a típus sem elavult esztétikailag. A fogszabályozási kezelési idő is az eltéréstől függ, másfél-két évet is igénybe vehet. Tehát annak, aki gyors megoldást vár el, ez a megoldás nem jöhet szóba.

Gyorsabb kezelést tesznek lehetővé az ún. minimálinvazív (a fog anyagát minimális mértékben érintő)  beavatkozások. Ilyenek például a direkt vagy indirekt héjak.

Direkt és Indirekt héjak

A világsztárok mosolyát általában héjakkal teszik vakítóan fehérré, miközben alkalmazásukkal a fogak alakját is előnyösen befolyásolhatják. Ahogy az arc megkívánja, a fogak lehetnek picit hangsúlyosabbak, hosszabbak, teltebbek, formásabban lekerekített végűek.

Kozmetikai fogászatunk egyik specialitása épp ez: olyan mosolyt alakítunk ki, mely páciensünk számára a legelőnyösebb, és ezt az elképzelt mosolyt még a kezelés előtt megtekintheti és ellenőrizheti!

Felső metszők esztétikájának javítása cirkon koronákkal

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek