Kusza fogak kezelése, kiegyenlítése

Az interneten számtalan helyen kifejeződik a kusza fogak miatti aggodalom: viselője mennyire hatékonyan ismerkedhet, bátran mosolyoghat-e, vagy egyáltalán, rejtse el szabálytalan fogsorát a világ szeme elől? A közösségi médiában gyakran felmerülő kérdések és a személyes történetek is azt mutatják, hogy sokan küzdenek az önbizalmukkal ebben a kérdésben.

Manapság az általános szépségideálhoz hozzátartozik a szabályos mosoly, de megfelelő önbizalom birtokában egyedi külsővel is lehet valaki népszerű – erre Madonna mosolya a klasszikus példa. A hírességek közül többen is büszkén viselik természetes mosolyukat, ami inspirációt jelenthet mások számára is, hogy elfogadják saját egyediségüket.

Mégis a legtöbb híresség előszeretettel tökéletesíti mosolyát. De a neten találhatunk bizonyítékokat arra, hogy nem mindenki születik tökéletes külsővel! Valójában sok sztár megosztja a közönséggel azt a folyamatot, amelyen keresztül megalkották Hollywoodi mosolyukat, beleértve a fogszabályozást, fogfehérítést és egyéb esztétikai fogászati kezeléseket.

Kezelési lehetőségek kusza fogsor esetén

A modern fogorvoslásban számos eszköz áll rendelkezése a mosoly megregulázására, ki kell hangsúlyozzuk, hogy mindezek alkalmazása az adott eltéréstől függ. Az első és legismertebb a fogszabályozás.

Fogszabályozás

Attól függően, hogy mekkora eltérésről van szó, szóba jöhet kivehető vagy rögzített készülék is. A rögzített készülékek ma már egyre divatosabbak, akár porcelán bracketeket is lehet választani, tehát ez a típus sem elavult esztétikailag. A fogszabályozási kezelési idő is az eltéréstől függ, másfél-két évet is igénybe vehet. Tehát annak, aki gyors megoldást vár el, ez a megoldás nem jöhet szóba.

Az újabb technológiák, mint a 3D tervezés és a digitális mosolytervezés, még inkább személyre szabott megoldásokat kínálnak, lehetővé téve, hogy a páciensek előre láthassák a várható eredményeket még a kezelés megkezdése előtt. Ez különösen vonzóvá teszi a modern fogszabályozási technikákat azok számára, akik aggodalmaskodnak a kezelés esztétikai hatásai miatt. A porcelán és más esztétikus anyagok használata tovább erősíti ezt a trendet, hiszen így a készülékek szinte észrevétlenek maradhatnak a mindennapi életben.

A rendezetlen fogsor gyorsabb kezelését teszi lehetővé az ún. minimálinvazív (a fog anyagát minimális mértékben érintő) beavatkozások. Ilyenek például a direkt vagy indirekt héjak.

Direkt és Indirekt héjak

A világsztárok mosolyát általában héjakkal teszik vakítóan fehérré, miközben alkalmazásukkal a fogak alakját is előnyösen befolyásolhatják. Ahogy az arc megkívánja, a fogak lehetnek picit hangsúlyosabbak, hosszabbak, teltebbek, formásabban lekerekített végűek.

Kozmetikai fogászatunk egyik specialitása épp ez: olyan mosolyt alakítunk ki, mely páciensünk számára a legelőnyösebb, és ezt az elképzelt mosolyt még a kezelés előtt megtekintheti és ellenőrizheti!

Ezen felül, a héjak lehetővé teszik a fogak színének és textúrájának finomítását is, ami még természetesebb és esztétikusabb hatást eredményez. A modern anyagok, mint a porcelán és kompozit, kiváló tartósságot és viselési komfortot nyújtanak, így a héjak nemcsak szépek, hanem rendkívül praktikusak is. A kezelés során személyre szabott megközelítést alkalmazunk, amely figyelembe veszi az egyéni arcvonásokat és az igényeket, így biztosítva, hogy minden páciens a lehető legelégedettebben távozzon.

Küldjön nekünk üzenetet!


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  Ossza meg másokkal is!

  mosolydental-logo-279

  Bemutatkozás

  Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

  Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

  Kövessen minket

  Elérhetőség

  1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

  +36 70 942 8789
  info@mosolydental.hu

  Rendelési idő
  Hétfő: 08:00 - 14:00
  Kedd: 09:00 - 19:00
  Szerda: 08:00 - 14:00
  Csütörtök: 09:00 - 19:00
  Péntek: 08:00 - 19:00

  Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva