Láthatatlan fogpótlás

Láthatatlan fogpótlás

Pácienseknél visszatérő jelenség, hogy nem szeretnének fogpótlást, például koronát vagy hidat kapni, elsősorban azért, mert tartanak attól, hogy a csúnya, szürke, természetellenes műfogak elcsúfítják a mosolyukat. Ezen félelmük teljesen érthető, hiszen régebben a technológia nem engedte meg a láthatatlan fogpótlások elkészítését. Így mind a mai napig nagyon sokszor láthatunk feltűnő, természetellenes pótlásokat. Mára azonban a technika rengeteget fejlődött és több olyan fémmentes megoldás közül választhatnak a páciensek, melyek valóban nem láthatók.
Érdemes tudnivalók a láthatatlan fogpótlásokról:

Mi is a láthatatlan fogpótlás?

Észre nem vehető fogpótlás, ami anyagában, formájában és színében is tökéletesen hasonlít és illeszkedik a saját fogainkhoz.

Mi is a fix, azaz nem kivehető fogpótlás?

A fix fogpótlás a hiányzó fogak, fogrészek pótlására szolgál. Nem kivehető, azaz fixen rögzítve van a fogak felszínéhez, eltávolításuk csak a fogpótlás roncsolásával lehetséges.

A fix fogpótlások fajtái:

Mitől függ, hogy milyen láthatatlan pótlás kell?

A foghiány mértéke az, ami meghatározza, melyik típusú láthatatlan pótlás a legtökéletesebb számunkra.
Kicsi, közepes szuvasságok, fogrészek hiánya töméssel ellátható.
Közepes és nagyobb szuvasságok esetén betét (inlay, onlay) készítése javasolt.
Nagyon nagy fogrész hiányok, törések esetén koronával kell pótolni.
Teljes fogak hiányát híddal vagy implantátumra rögzített pótlásokkal kell helyettesíteni.

Valójában mitől lesz láthatatlan egy fogpótlás?

A láthatatlan fogpótlás a tökéletes orvosi és fogtechnikai munka eredményeként születik meg, kimagasló minőségű anyagok felhasználásával. Egy finoman összehangolt folyamatban jön létre valóban észrevehetetlen pótlás. Ez rendkívül precíz kivitelezést kíván mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről. Ahhoz, hogy a fogpótlás valóban láthatatlan legyen, elengedhetetlen a professzionális munkafolyamat, amely nagy szakértelmet, időt, kitűnő fogorvos-fogtechnikus kommunikációt és együttműködést igényel.

Kinek ajánljuk a láthatatlan fogpótlásokat?

Nemtől függetlenül bárkinek, aki már betöltötte a 14. életévét.

Legfontosabb lépések a láthatatlan fogpótlás elkészítésekor:

1. Az első lépés mindig a páciens igényeinek pontos felmérése és konkretizálása. Mindenkinek egyedi a problémája, a fogformája vagy a fogszíne. Egyénenként változik az is, mit tartunk szépnek és esztétikusnak, számunkra milyen a tökéletes mosoly.

2. Második lépés a részletes tervezés: A tervezést a fogorvos és a fogtechnikus közösen együttműködve a páciens igényeire koncentrálva végzi. Ennek folyamán számos lépés történik pl.: fotózás, lenyomatvétel és különböző fogászati bemérések. A tervezés egyik legfontosabb része a megfelelő anyagválasztás. Más anyagot kell választanunk a különböző foghiányokra, különböző igényekre, teljes fogazatra kiterjedő beavatkozás (teljes szájrendezés) esetén és mást egy fog hiánya esetén.

Fémkerámia korona „a régi idők láthatatlan fogpótlása”:

Még nem is olyan régen a láthatatlan fogpótlások elkészítését szinte teljesen megakadályozták a fogművek készítéséhez szükséges technikai hiányosságok, valamint az, hogy a fogorvosok csak néhány típusú anyag közül választhattak.
Hatalmas mérföldkő volt a fogászatban a fémvázra égetett kerámia megjelenése, amely kiváló jellemzőkkel, árfekvéssel rendelkezik. A hosszú múltra visszatekintő szakmai tapasztalatnak köszönhetően, még ma is ez az egyik legkedveltebb fogpótlás. A professzionális tervezés, a precíz, pontos fogorvos-fogtechnikus csapatmunka ebből az anyagból is eredményezhet gyönyörű, esztétikus, láthatatlan fogpótlásokat, bár az utóbbi évtizedben történt óriási technikai fejlődés, a fogászatban megjelenő számítógépes technológiák, és a számtalan kiváló fogászati anyag megjelenése egyre inkább háttérbe szorítja a pótlások ezen formáját.

Láthatatlan fogpótlás legmodernebb anyagai

Ha a láthatatlan fogpótlások anyagairól beszélünk, akkor alapvetően a kerámiákra, a módosított kerámiákra és a cirkónium-oxid alapú anyagokra gondolunk. Ilyenek a préskerámiák, a teljes kerámiák vagy a cirkónium. Mindháromra jellemző, hogy tökéletesen észrevehetetlenné teszik a fogpótlást.

Mitől láthatatlanok a cirkónium-oxid alapú fogpótlások, a teljes kerámiák és a préskerámiák?

A cirkónium-oxid alapú, kerámiával leplezett vagy hétköznapi nevén cirkón kerámia alapja egy nagyon erős fém-oxid, mely fehér színével biztosítja a váz, ezáltal a pótlás láthatatlanságát. Cirkónium-oxid kerámia a fémmentes fogpótlás csúcstechnológiája. Háromdimenziós (3D) számítógépes tervezéssel a professzionális munka során mikroszkopikus pontosságú láthatatlan fogpótlás készül. Nagy pontosságának, keménységének és kiváló színezhetőségének köszönhetően a cirkón-kerámia a tartós, minden igényt kielégítő és tökéletesen láthatatlan, észrevehetetlen fogpótlások egyik legmodernebb, legkedveltebb anyagává vált.
A préskerámiák és teljes kerámiák, mint nevük is mutatja, kizárólag kerámiát tartalmaznak, így a fénytörésük, színük nagyon hasonló a természetes fogakhoz.

Milyen anyagot válasszunk a láthatatlan fogpótlásunkhoz?

Fontos, hogy kérje ki a nagy tapasztalatokkal rendelkező, szakmailag jól felkészült, megbízható fogorvos tanácsát! A fogorvos a fogtechnikussal konzultálva javasolja az Ön számára tökéletes megoldást. Az alapos felmérés, tervezés után a fogorvosnak mindenképpen tisztában kell lennie azzal, hogy melyik problémára, foghiányra melyik láthatatlan fogpótlás a legjobb választás. Minden esetben kérje, hogy részletesen magyarázza el Önnek a választása okát, hogy a láthatatlan fogpótlás az Ön igényeire szabottan készülhessen el.

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  Fogászati rendelőnk Budapesten

  A Mosoly Dental vezető orvosai Dr. Grosz János és Dr. Bernáth Vivien csapatukkal arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb beavatkozással tegyék ismét esztétikussá és egészségessé pácienseik mosolyát.

  Pácienseink boldog, magabiztos, kényelmes mosolya a mi legfőbb küldetésünk.
  A legmodernebb szakmai elvek alapján összeállított protokollt alkalmazunk minden egyes munkánk során. A beavatkozások tervezésekor két fontos szempontot tartunk szem előtt: a megfelelő rágófunkció elérését, a magas esztétikai eredmények mellett. Ezek kéz a kézben járnak, nincs egyik a másik nélkül legyen szó kisebb tömésekről, vagy implantátumokon rögzített fogpótlásokról.

  Rendelési idő és bejelentkezés

  Bejelentkezés:  Rendelés:

  Hétfő: 08:00 - 14:00

  Kedd: 09:00 - 19:00

  Szerda: 08:00 - 14:00

  Csütörtök: 09:00 - 19:00

  Péntek: 08:00 - 19:00

  Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

  Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

  Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

  Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

  info@mosolydental.hu

  Ossza meg másokkal is!

  mosolydental-logo-279

  Bemutatkozás

  Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

  Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

  Kövessen minket

  Elérhetőség

  1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

  +36 70 942 8789
  info@mosolydental.hu

  Rendelési idő
  Hétfő: 08:00 - 14:00
  Kedd: 09:00 - 19:00
  Szerda: 08:00 - 14:00
  Csütörtök: 09:00 - 19:00
  Péntek: 08:00 - 19:00

  Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva