Mosoly átalakítás, tervezéssel

Világszerte, így hazánkban is rengeteget számít a jó megjelenés, a megnyerő külső és a szép mosoly. Sajnos nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy természetesen szép formájú és állású fogakkal születtek, vagyis azt, hogy mosolyuk harmonikus lenne. Legtöbb páciensünknek a fogszabályozás megoldja a fogak harmonizálásának problémáját, de a nem megfelelő fogformákon, letört, vagy elszíneződött fogakon a fogszabályozás sem segíthet. Mindenképp esztétikai fogorvos specialistára van szükség még gyakran a fogszabályzó kezelés után is.

Mi is a mosoly átalakítás?

Komplex kezelések eredménye, melynek célja a páciens mosolyának újjáalakítása, a különböző arc arányok, formák, méretek, íny és ajak összességének harmonizálásával. A mosoly átalakítást minden esetben a fogorvos- fogtechnikus team közös munkájaként egy komplex tervezés előzi meg.

Kinek van szüksége mosoly átalakításra?

Mosoly átalakításra azoknak van szüksége, akik különböző esztétikai okok miatt elégedetlenek a mosolyukkal és megszületik bennük az igény egy szebb mosoly iránt.

Az alábbi okok ide sorolhatók:

  • Fogak tartós elszíneződése

  • Torlódott fogak

  • Letört, erősen destruálódott fogak

  • Erősen kopott, magasságukat elveszített fogak

  • Ínymosoly / Gummy smile

Kezdeti lépések a mosoly átalakításban

A legelső és egyik legfontosabb lépés az első konzultáció alkalmával tisztázni a páciens igényeit, elképzeléseit a számára ideális mosoly átalakítást.

Minden arc, minden fogforma más, úgy ahogy minden elképzelés és elvárás is. A cél azokat az személyes igényeket és jegyeket is megtalálni és a mosolyban átalakítani, amik egyedivé teszik viselőjüket. Ehhez nélkülözhetetlen a fogorvos-fogtechnikai team együttműködése és az összehangolt kommunikáció a közös munka során.

Mosoly átalakítás, mosolytervezéssel

  1. A beszélgetés utáni első lépésként egy fotósorozat készül a páciensről, mely az egyik leglényegesebb lépés a mosolytervezés és mosoly átalakítás során. Ezek a képek hivatottak mutatni mind az arc esztétikáját, szimmetriáját, asszimmetriáját mind a fogak formáját és azoknak a harmonikus elhelyezkedésétől való eltéréseit. Ezek összessége befolyásolja a tervezett mosoly átalakítást.

  2. A tervezéshez nélkülözhetetlen egy pár megfelelő lenyomat, amely fontos kiindulópontként szolgál a harapás elemzésében és a későbbi megoldási alternatívák tekintetében.

  3. Ezek alapján fogtechnikai laboratóriumban készül viaszból a tervezett mosoly, melyet könnyedén átmásolunk ideiglenes anyagokkal a szájba is.

  4. Anélkül, hogy előzetesen hozzáértünk volna a fogak felszínéhez az ideiglenesen átalakított mosolyon minden apró részlet formázható, változtatható. Így, a páciens nem csak egy képet kap, de egy érzetet is, a készülő mosoly átalakításról.

  5. Amennyiben a páciens elégedett a látott eredménnyel, a mosoly átalakítás pontosan ugyanolyanra készíthető a fogtechnikus által, mint az előzetes minta.

Mosoly átalakítás típusai

Az átalakítás típusa mindig a meglévő problémától függ. Mindig a kisebb beavatkozások felől haladunk a komplexebbek felé:

  1. Az ínymosoly nagyon sokaknak jelent problémát. Egy szimpla eljárás során, az egyszerűbb esetek könnyedén orvosolhatók, minimális íny eltávolítással.

  2. A szélesebb típusú ínymosoly esetén is gyorsan orvosolható a probléma, egy speciális ajak-esztétikai beavatkozással kombinálva az előző eljárást.

  3. A torlódott fogak estén mindig a fogszabályozás a legfinomabb mosoly átalakítás.

  4. Előfordulhatnak a torlódott fogak kapcsán is olyan helyzetek, amikor a fogszabályozás valamilyen oknál fogva akadályoztatott. Ezekben az esetekben alkalmazható az instant fogszabályozás technikája, mely a mosoly átalakításával harmonikus mosolyt eredményez.

  5. Fogfehérítés okán is végzünk mosoly átalakítást. Számos esetben azonban a sima fogfehérítési eljárások nem jelentenek tartós, vagy akár rendkívüli helyzetben, semmilyen megoldást. Ilyenkor a mosoly átalakítás eszközeként elsősorban porcelán héjakkal borítjuk a fogfelszíneket.

  6. Gyakran fogszabályozás után is szükséges a mosoly korrigálása, bár ilyenkor leggyakrabban az átalakítás már csak egy-egy fogat érint.

  7. Hiányzó fogak estén már implantátumokat, koronákat és hidakat használunk a mosoly átalakítására.

  8. Erősen lekopott fogaknál pedig leggyakrabban a teljes száj átalakítása szükséges ahhoz, hogy a legtökéletesebb mosolyt és funkciót érjük el.

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

    Fogászati rendelőnk Budapesten

    Dr. Ozsvár Andrea vagyok, a Mosoly Dental ügyvezető tulajdonosa. Sok szeretettel várjuk kollégáimmal együtt Budapesten, az V. kerületben. Specialitásunk az esztétikai fogászat, a mosolytervezés, de általános fogászati problémákban is állunk rendelkezésére. MOSOLYT VARÁZSOLUNK AZ ARCÁRA - Mosoly Dental

    Rendelési idő és bejelentkezés

    Bejelentkezés:    Rendelés:

    Hétfő: 08:00 - 14:00

    Kedd: 09:00 - 19:00

    Szerda: 08:00 - 14:00

    Csütörtök: 09:00 - 19:00

    Péntek: 08:00 - 19:00

    Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

    Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

    Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

    Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

    info@mosolydental.hu

    Ossza meg másokkal is!

    color_logo_transparent

    Bemutatkozás

    Fogászati rendelőnk Budapesten, az V. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

    Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

    Kövessen minket

    Elérhetőség

    Budapest, V. kerület, Váci utca 9. 1/1.

    +36 70 942 8789
    info@mosolydental.hu

    Rendelési idő
    Hétfő: 08:00 - 14:00
    Kedd: 09:00 - 19:00
    Szerda: 08:00 - 14:00
    Csütörtök: 09:00 - 19:00
    Péntek: 08:00 - 19:00

    Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva