Mosoly átalakítás, tervezéssel

Mosoly átalakítás, tervezéssel

Világszerte, így hazánkban is rengeteget számít a jó megjelenés, a megnyerő külső és a szép mosoly. Sajnos nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy természetesen szép formájú és állású fogakkal születtek, vagyis azt, hogy mosolyuk harmonikus lenne. Legtöbb páciensünknek a fogszabályozás megoldja a fogak harmonizálásának problémáját, de a nem megfelelő fogformákon, letört, vagy elszíneződött fogakon a fogszabályozás sem segíthet. Mindenképp esztétikai fogorvos specialistára van szükség még gyakran a fogszabályzó kezelés után is.

Mi is a mosoly átalakítás?

Komplex kezelések eredménye, melynek célja a páciens mosolyának újjáalakítása, a különböző arc arányok, formák, méretek, íny és ajak összességének harmonizálásával. A mosoly átalakítást minden esetben a fogorvos- fogtechnikus team közös munkájaként egy komplex tervezés előzi meg.

Kinek van szüksége mosoly átalakításra?

Mosoly átalakításra azoknak van szüksége, akik különböző esztétikai okok miatt elégedetlenek a mosolyukkal és megszületik bennük az igény egy szebb mosoly iránt.

Az alábbi okok ide sorolhatók:

 • Fogak tartós elszíneződése

 • Torlódott fogak

 • Letört, erősen destruálódott fogak

 • Erősen kopott, magasságukat elveszített fogak

 • Ínymosoly / Gummy smile

Kezdeti lépések a mosoly átalakításban

A legelső és egyik legfontosabb lépés az első konzultáció alkalmával tisztázni a páciens igényeit, elképzeléseit a számára ideális mosoly átalakítást.

Minden arc, minden fogforma más, úgy ahogy minden elképzelés és elvárás is. A cél azokat az személyes igényeket és jegyeket is megtalálni és a mosolyban átalakítani, amik egyedivé teszik viselőjüket. Ehhez nélkülözhetetlen a fogorvos-fogtechnikai team együttműködése és az összehangolt kommunikáció a közös munka során.

Mosoly átalakítás, mosolytervezéssel

 1. A beszélgetés utáni első lépésként egy fotósorozat készül a páciensről, mely az egyik leglényegesebb lépés a mosolytervezés és mosoly átalakítás során. Ezek a képek hivatottak mutatni mind az arc esztétikáját, szimmetriáját, asszimmetriáját mind a fogak formáját és azoknak a harmonikus elhelyezkedésétől való eltéréseit. Ezek összessége befolyásolja a tervezett mosoly átalakítást.

 2. A tervezéshez nélkülözhetetlen egy pár megfelelő lenyomat, amely fontos kiindulópontként szolgál a harapás elemzésében és a későbbi megoldási alternatívák tekintetében.

 3. Ezek alapján fogtechnikai laboratóriumban készül viaszból a tervezett mosoly, melyet könnyedén átmásolunk ideiglenes anyagokkal a szájba is.

 4. Anélkül, hogy előzetesen hozzáértünk volna a fogak felszínéhez az ideiglenesen átalakított mosolyon minden apró részlet formázható, változtatható. Így, a páciens nem csak egy képet kap, de egy érzetet is, a készülő mosoly átalakításról.

 5. Amennyiben a páciens elégedett a látott eredménnyel, a mosoly átalakítás pontosan ugyanolyanra készíthető a fogtechnikus által, mint az előzetes minta.

Mosoly átalakítás típusai

Az átalakítás típusa mindig a meglévő problémától függ. Mindig a kisebb beavatkozások felől haladunk a komplexebbek felé:

 1. Az ínymosoly nagyon sokaknak jelent problémát. Egy szimpla eljárás során, az egyszerűbb esetek könnyedén orvosolhatók, minimális íny eltávolítással.

 2. A szélesebb típusú ínymosoly esetén is gyorsan orvosolható a probléma, egy speciális ajak-esztétikai beavatkozással kombinálva az előző eljárást.

 3. A torlódott fogak estén mindig a fogszabályozás a legfinomabb mosoly átalakítás.

 4. Előfordulhatnak a torlódott fogak kapcsán is olyan helyzetek, amikor a fogszabályozás valamilyen oknál fogva akadályoztatott. Ezekben az esetekben alkalmazható az instant fogszabályozás technikája, mely a mosoly átalakításával harmonikus mosolyt eredményez.

 5. Fogfehérítés okán is végzünk mosoly átalakítást. Számos esetben azonban a sima fogfehérítési eljárások nem jelentenek tartós, vagy akár rendkívüli helyzetben, semmilyen megoldást. Ilyenkor a mosoly átalakítás eszközeként elsősorban porcelán héjakkal borítjuk a fogfelszíneket.

 6. Gyakran fogszabályozás után is szükséges a mosoly korrigálása, bár ilyenkor leggyakrabban az átalakítás már csak egy-egy fogat érint.

 7. Hiányzó fogak estén már implantátumokat, koronákat és hidakat használunk a mosoly átalakítására.

 8. Erősen lekopott fogaknál pedig leggyakrabban a teljes száj átalakítása szükséges ahhoz, hogy a legtökéletesebb mosolyt és funkciót érjük el.

Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Az alábbi űrlapot kitöltve is felveheti velünk a kapcsolatot:


  Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
  Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek

  Fogászati rendelőnk Budapesten

  A Mosoly Dental vezető orvosai Dr. Grosz János és Dr. Bernáth Vivien csapatukkal arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb beavatkozással tegyék ismét esztétikussá és egészségessé pácienseik mosolyát.

  Pácienseink boldog, magabiztos, kényelmes mosolya a mi legfőbb küldetésünk.
  A legmodernebb szakmai elvek alapján összeállított protokollt alkalmazunk minden egyes munkánk során. A beavatkozások tervezésekor két fontos szempontot tartunk szem előtt: a megfelelő rágófunkció elérését, a magas esztétikai eredmények mellett. Ezek kéz a kézben járnak, nincs egyik a másik nélkül legyen szó kisebb tömésekről, vagy implantátumokon rögzített fogpótlásokról.

  Rendelési idő és bejelentkezés

  Bejelentkezés:  Rendelés:

  Hétfő: 08:00 - 14:00

  Kedd: 09:00 - 19:00

  Szerda: 08:00 - 14:00

  Csütörtök: 09:00 - 19:00

  Péntek: 08:00 - 19:00

  Mi zavarja mosolyában? Ossza meg velünk!

  Specialitásunk a mosolytervezés. Zavarja, hogy fogai elszíneződtek, lekoptak, esetleg szabálytalanul állnak?

  Nincs olyan életkor, amikor már ne tudnánk megoldást ajánlani.

  Írjon nekünk, küldjön fotót, hogy tanácsot adhassunk!

  info@mosolydental.hu

  Ossza meg másokkal is!

  mosolydental-logo-279

  Bemutatkozás

  Fogászati rendelőnk Budapesten, a IX. kerületben működik. Esztétikai fogászat, mosolytervezés a specialitásunk.

  Alapelvünk és munkamódszerünk is a MOSOLY. Célunk, hogy amikor Ön beül a fogorvosi székbe, nyugodt és jókedvű legyen - hogy elfelejthesse a fogorvostól való félelmet. Ezért lett a nevünk Mosoly Dental.

  Kövessen minket

  Elérhetőség

  1092 Budapest, Kinizsi utca 35. fsz/2. Kapucsengő: 3

  +36 70 942 8789
  info@mosolydental.hu

  Rendelési idő
  Hétfő: 08:00 - 14:00
  Kedd: 09:00 - 19:00
  Szerda: 08:00 - 14:00
  Csütörtök: 09:00 - 19:00
  Péntek: 08:00 - 19:00

  Copyright 2023 ©  Minden jog fenntartva