Miként tudja egy fogászat védeni a környezetet?

A fogorvoslásban elég sok kiegészítő eszközt használnak. Pl. műanyag poharat az öblítéshez, papírra nyomtatják a kezelési tervet.

Nagy örömünkre, a Mosoly Dental Esztétikai Fogászaton minden kollégánkban közös a környezettudatos gondolkodás! Szeretnénk mi is hozzájárulni a környezetünk kíméléséhez, a saját eszközeinkkel egy picit tenni azért, hogy kevesebb felesleges szemét halmozódjon fel. Így talán – reményeink szerint – még sokáig élvezhetjük a természet gazdagságát, gyermekeinkkel együtt.

Minél kevesebb környezeti terhelés

Rendelőnkben nem használunk amalgámtömést! Az amalgám higanytartalma miatt rendkívül káros a környezetre és egészségünkre is. Mivel ma már prémium minőségű, fémmentes, ráadásul fogszínű tömőanyagok is elérhetők, ezért törekszünk arra, hogy ezeket alkalmazzuk az amalgámok helyett. Prémium, esztétikus töméseket készítünk, melyeket a sokat és közelről fotózott modellek is megirigyelnének Öntől!

Minél kevesebb műanyag

A fogorvosi rendelőkben általában műanyag pohárból öblít a páciens. Képzeljük el, hogy ez havonta mennyi kidobott műanyagot jelent, melyet csupán néhány korty erejéig használtunk. Célunk az, hogy munkánkkal ne rójunk többletterhelést a környezetünkre!

Ezért a rendelés során újrahasznosított papírpoharakat használunk, melyek a kezelés ideje alatt ugyanúgy megállják a helyüket, mégsem kell aggódnunk a rengeteg kidobandó műanyag miatt!

Minél kevesebb papír

Pácienseink általában rendszeres internethasználók. Ezért csapatunkkal közösen arra jutottunk, hogy állapotfelmérést követően az elkészült kezelési tervet kinyomtatás helyett e-mailben küldjük el pácienseinknek. Így két legyet ütünk egy csapásra: a papírt sem fogyasztjuk feleslegesen, másrészt Ön online visszanézhető kezelési tervet kap. Természetesen amennyiben kéri, szívesen kinyomtatjuk a kezelési tervet, e célra újrahasznosított papírt használunk.

A fentiek mellett folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, melyek még környezettudatosabbá teszik rendelőnket.

Ön is fontosnak tartja a környezetvédelmet? Szeretettel várjuk rendelőnkben, ahol barátságos hangulatban, profi eszközökkel, magas szakmai színvonalon, nagy elhivatottsággal végezzük a kezeléseket, és emellett a környezetvédelem is szívügyünk!

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek