A torlódott fogak esztétikailag zavarók lehetnek, valamint a fog tisztán tartását is megnehezítik, ezért érdemes foglalkozni velük.

Mi okozza, ha a fog torlódott, ferdén nőtt?

Legtöbbször a fog torlódás oka a veleszületett helyhiány: az alsó vagy felső állcsont íve kisebb, mint amekkora a fogak méretéhez szükséges lenne. Így a maradó fogak kis helyen, torlódnak össze, éppen úgy, mint amikor kis területre túl sok növényt ültetünk.

A genetikai tényező mellett rossz szokások is befolyásolhatják a fog torlódást:

Gyermekkorban a túl sokáig tartó cumizás vagy ujjszopás is kihat a fogak fejlődésére. Később a bölcsességfog előtörésének hatására vándorolhatnak arrébb és torlódhatnak a fogak. Ez is a helyhiányra vezethető vissza.

Torlódott fogak kezelése

Alapvetően két típusát különböztethetjük meg a kezelésnek: az egyik a fogszabályozás, a másik az esztétikai kezelések. Az alábbiakban ezeket elemezzük:

Torlódott fogak kezelése fogszabályozással

Kiváló megoldás a problémára: átlagban 1,5-3 év alatt gyönyörű, szép szabályos fogsor varázsolható. Legalkalmasabb időszak erre a tinédzser évek, de ha gyanú van arra, hogy a gyermeknek fogszabályozó kezelés kell majd, akkor jó, ha korábban 8-10 éves korában is látja fogszabályozó szakorvos.

Felnőttkorban, ha nem szeretne fogszabályozó kezelést, rövidebb idő alatt is lehetőség van a torlódás, ferdeség kiegyenlítésére:

Direkt héj, indirekt héj, korona: torlódott fogak kezelése rövid idő alatt fogszabályozás helyett kozmetikai fogászaton

Állapotfelméréskor, a fogak helyzetét, egészségi állapotát megvizsgálva törekszünk arra, hogy az egészséges foganyagba a lehető legkisebb beavatkozást igénylő kezeléstípust javasoljuk.

Pici torlódás, ferdeség esetén lehetőség van direkt vagy indirekt héjakkal történő változtatásra.

Amennyiben nagyobb torlódás van, esetleg a fogak egészségét is helyre kell állítani, fog korona elkészítését javasoljuk.

Minden típusú megoldás esztétikus, fémmentes, tartós és garanciális. Elkészülési idejük kb 1-1,5 hét. Az állapotfelmérést követően két alkalom alatt elkészül a kiválasztott fogpótlás. Emellett kozmetikai fogászatunkon lehetőség van mosolyát előre megtervezni, így Ön előre megtekintheti és jóváhagyhatja a végeredményt anélkül, hogy a kezelés elkezdődne.

Szeretne természethű megoldást torlódott fogaira?
Kérdése merült fel?

Hívjon minket mobilról egy kattintással:

+36 70 942 8789

Küldjön nekünk üzenetet!


    Ezt az oldalt reCAPTCHA és a Google védi!
    Adatvédelmi irányelvek Általános Szerződési Feltételek